SRETAN KRAJ NEVIĐENE DRAME U MAKARSKOJ

Beba preživjela pad sa 11 metara visine

 Ivo Ravlic / CROPIX

MAKARSKA - Dvogodišnja djevojčica iz Makarske jučerašnji će dan ubuduće slaviti kao novi rođendan. Pad s četvrtog kata zgrade čudom je preživjela i “izvukla se” samo s ozljedom noge.

Djevojčica se igrala u stanu u zgradi u Ulici kralja Petra Krešimira IV., a njezina majka za to je vrijeme bila zaokupljena drugim djetetom. Djevojčicu je samo nakratko ispustila iz vida, no to je bilo dovoljno za nesreću. Malena se odšuljala na balkon, popela na sušilo za rublje, provukla kroz rešetke ograde i pala sa 11 metara visine. Sreća u nesreći bila je što su joj se na putu do zemlje prepriječili tenda i konopci sušila za rublje, koji su donekle ublažili pad. Čuo se majčin krik. Hitna pomoć dijete je odvezla u bolnicu.

Beba je pala s balkona na zadnjem katu zgrade, a pad su joj ublažili tenda, konopci za rublje i granje

Iako su ozljede noge ozbiljne jer je ustanovljena fraktura bedrene kosti, drugih težih ozljeda nema. Rana na potiljku odmah je sanirana.

- Zadržana je na liječenju na odjelu Dječje kirurgije. Da je bila riječ o direktnom padu na beton, jasno je da bi posljedice bile daleko teže - rekao je dr. Šušnjar iz KBC-a Split, koji je primio djevojčicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:34