LAKA ZARADA

Lažno se predastavio kao policajac, a potom zatražio novac kao bi joj on i kolega pružili 'zaštitu'

 Thinkstock

ZAGREB - Inspektori zagrebačkog Odjela organiziranog kriminaliteta uhitili su 47-godišnjeg V. D. zbog osnovane sumnje da se predstavio kao policajac i od prostitutke Š. B. sa zagrebačke Savice protupravno naplatio 100 eura za fizičku zaštitu.

V. D. je pronašao oglas "vatrene srednjovječne brinete", pa je u ponedjeljak po prethodnom telefonskom dogovoru, došao s nepoznatim muškarcem do doma 41-godišnje Š. B., koja je u stanu u naselju Savica pružala usluge .

Lažno joj se predstavio kao policajc, rekavši da jako dobro zna čime se ona bavi, a nakon prijetećeg uvodnog govora zatražio je od novac kao bi joj on i kolega pružili "zaštitu“.

Isprva je tražio 1000 kuna, a kad je ona rekla da si to, s obzirom na “promet” ne može priuštiti, lažni policajac V. D. spustio je ponudu na 100 eura. Uzeo je novac i pri izlasku iz stana napomenuo da će po novac dolaziti svakog ponedjeljka. Tjedan dana kasnije sam je došao do stana oštećene, ne znajući da je ona zvala prave policajce. Upao je u zamku i s lisicama na rukama doveden u policijske prostorije na kriminalističko istraživanje.

Nako ispitiovanja predali su ga pritvorskom nadzorniku, a prijavom ga terete za kazneno djelo lažnog predstavljanja.

U službenom policijskom priopćenju o ovom uspjehu zagrebačke krim. policije ne spominje se kako je prošla Š. B., obzirom na nelegalnost svoje profesije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:21