BUKTINJA NA AUTOCESTI ZAGREB - KARLOVAC

Četveročlana obitelj u posljednji se tren spasila iz zapaljenog auta

Peugeot 307 zapalio se i potpuno izgorio na autocesti Zagreb-Karlovac na kojoj su zbog ove i još jedne nesreće nastale kilometarske kolone
 Mario Pušić/CROPIX

KARLOVAC - Četveročlana obitelj iz njemačkog Stuttgarta, porijeklom iz Bihaća, u posljednji tren izbjegla je tragediju na 19. kilometru autoceste Karlovac-Zagreb, neposredno prije odmorišta Desinec. Zapalio im se u vožnji Peugeot 307 i potpuno izgorio negdje oko 12.30 sati.

- Nisam doista ništa primjetio, dok mi ljudi nisu počeli "blinkati", stao sam i vidio da mi ispod "haube" suklja dim, a odmah se stvorio i plamen. Za deset minuta izgorjelo je sve - priča Emir Kauzlović, sretan što je spasio suprugu i dvoje male djece.

Dio osobnih stvario uspio je izvući, a dobar dio, uključujući i laptop s fotografijama s ljetovanja iz Crikvenice je progutala vatra.

Djelatnik HAC-a koji je pokušao pomoći u gašenju rekao je kako su potrošili deset vatrogasnih aparata, ali jednostavno nisu mogli ništa protiv buktinje na čijoj strani je bio i jak vjetar.

Na 27. kilometru iste dionice došlo je do lančanog sudara u kojem su sudjelovala tri vozila, na sreću, bez ozlijeđenih osoba. Zbog ova dva događaja desetak kilometar autocestom nije se moglo voziti brže od 20 km/h. Tek što bi se putnici oslobodili gužvi, čekao bi ih novi "krkljanac" na naplati Lučko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 15:27