Čelnik kazališta lažirao naloge

KARLOVAC - Zvonimir Ilijić (59), ravnatelj karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom, proteklih se tjedana našao pod povećalom kriminalističke policije zbog anonimne prijave da je lažirao putne naloge na relaciji Karlovac - Zagreb, čime je gradski proračun oštećen za više od 60.000 kuna.



Godinama živi u Karlovcu




Policija je krenula u akciju nakon dojave o ravnateljevu krivotvorenju dokumenata, u kojoj se Ilijića optužuje da si je kao jedina ovlaštena osoba tijekom nekoliko posljednjih mjeseci potpisivao fiktivne putne naloge od Karlovca do Zagreba, iako na posao nije putovao jer već nekoliko godina živi u stanu u Karlovcu.



- Provedenom i dovršenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da je 59-godišnji zaposlenik Gradskog kazališta Zorin dom sumnjiv da je počinio kazneno djelo prijevare u službi. Karlovačka policija je 17. srpnja Općinskom državnom odvjetništvu proslijedila posebno izvješće, a materijalna šteta iznosi 60.956 kuna - rekla je Tanja Petrić, glasnogovornica policije.



Pokušaji da dođemo do Ilijića bili su uzaludni, pa je nekoliko naših telefonskih poziva ostalo bez odgovora.



- Ne mogu vam komentirati taj slučaj jer je to privatna stvar ravnatelja Ilijića. Za komentar toga možete pitati jedino njega, a on je na godišnjem odmoru u Italiji i vraća se tek početkom kolovoza. Mogu tek potvrditi da je policija bila tu te da je o svemu izviješten i Grad Karlovac, osnivač Zorin doma - rekao je Goran Đurašević, voditelj propagande Gradskog kazališta.



Grad šuti i čeka rezultate




Igor Cap an, zamjenik glasnogovornice Grada Karlovca, na naš upit o slučaju Zorin dom šturo je odgovorio da “Grad Karlovac ne može komentirati istragu dok se ne priopće rezultati”.







Danijel Tuškan/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 03:07