NASTAVAK 'ORDINACIJE'

Čakovec: Ginekolog uhićen zbog 200 slučajeva primanja mita

Mještani Čakovca koji su upoznati sa slučajem rekli su da se o tome priča dugi niz godina i da je bilo samo pitanje vremena kad će Muršić zbog toga biti uhićen
Varazdin, 211210.U Istrazni centar Zupanijskog suda u Varazdinu doveden je ginekolog iz Cakovca Nenad Mursic. Optuzen je da je od pacijentica primao mito kako bi obavljao carske rezove.Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix
 Željko Hajdinjak / CROPIX

ČAKOVEC - Čakovečki ginekolog Nenad Muršić uhićen je u utorak ujutro na svom radnom mjestu na Odjelu za ginekologiju i porodništvo Županijske bolnice Čakovec, navodno zbog sumnje da je zlouporabio svoj položaj i ovlasti.

Prema neslužbenim informacijama Muršića se sumnjiči da je primao mito za obavljanje carskih rezova u čakovečkoj bolnici. Navodno je riječ o čak 200 slučajeva u kojima je Muršić od pacijentica primio određenu novčanu svotu ili neki drugi "poklon" za obavljanje carskog reza.

Mještani Čakovca koji su upoznati sa slučajem rekli su nam da se o tome priča dugi niz godina i da je bilo samo pitanje vremena kad će Muršić zbog toga biti uhićen.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Dragutin Kopasić potvrdio nam je da je Nenad Muršić jutros uhićen. Istaknuo je da su oko 8 sati na Odjel ginekologije i porodništva stigli policijski službenici koji su obavili razgovor s Muršićem i određene istražne radnje, a zatim je Muršić priveden. Dodao je da ga jutrošnja događanja u bolnici nisu previše šokirala.

- Znali smo da je policija, nakon akcije "Ordinacija" i uhićenja u varaždinskoj bolnici, usmjerila svoju pažnju na bolnicu u Čakovcu i psihički sam se pripemio za sve moguće scenarije. - istaknuo je Kopasić.

Kopasić je istaknuo da ne očekuje nova uhićenja vezano uz taj slučaj.

To nam je potvrdio i glasnogovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić koji je istaknuo da je istraga usmjerena na jednu osobu. Gosarić je istaknuo da je liječnik Županijske bolnice Čakovec uhićen nakon opsežne kriminalističke istrage te da će biti priveden na Županijski sud u Varaždinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:16