DRAMA UOČI DOČEKA

BUKTINJA U DUBROVAČKOJ POVIJESNOJ JEZGRI Zapalila se kuća odmah iza Katedrale, jednoj ženi pozlilo, vatrogasci se probijali kroz hrpu djece na Stradunu

 Niksa Duper / CROPIX

NOVO - U 13.15 je požar lokaliziran te se trenutno vrši raščišćavanje požarišta što će zbog veličine požara potrajati duže vrijeme. Vatrogasci zahvaljuju građanima koji su pomogli u intervenciji.

----------------

Danas oko 12.20 sati u Ulici Ilije Sarake u povijesnoj jezgri došlo je do požara u jednoj kući. Pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci izašli su na teren dok je na Stradunu trajao doček Nove godine za najmlađe, pa je gasiteljima zbog lošije prohodnosti bio otežan pristup požarištu, piše Dubrovački vjesnik .

Prema izjavama očevidaca, vatrogasci su tijekom intervencije morali provaliti u zaključano skladište boja i lakova u šufitu. Sanacija požara je u tijeku, a posao otežava trošnost objekta i drveni podovi zahvaćeni vatrom.

Na lice mjesta došli su gradonačelnik Andro Vlahušić sa zamjenicima Tatjanom Šimac Bonačić i Željkom Ragužem. Zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović potvrdio je da je iz objekta evakuirana žena iz stana u prizemlju kojoj je pozlilo zbog dima.

Nakon dosta pokušaja do mjesta požara probilo se i drugo vatrogasno vozilo, a gasi se pjenom, piše Dubrovački vjesnik .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 02:46