VATRENA STIHIJA

Buknuo veliki požar kod Splita: Aktiviran i protupožarni vlak, na terenu čak 120 vatrogasaca, jedan ozlijeđen

Da još uvijek nije stavljen pod kontrolu govori podatak kako je u cijelosti je zatvoren dio ceste Cesta dr. Franje Tuđmana
 Nikola Brboleža/Cropix

NOVO 11:20 Stanje kod Kaštel Sućurca je dobro - nema dima, ali još nije proglašena lokalizacija. No požar je pod nadzorom, javlja Hrvatska vatrogasna zajednica.


9:20 - Požar koji buknuo noćas ugrozio je i veliki prodajni centar Metro, budući da se vatra s južne strane preskočila ogradu i zahvatila dio paleta i nagorjela fasadu od lima, koji se iskrivio od topline, piše Slobodna Dalmacija.

U gašenju velikog požara u Kaštelima sudjeluju stotine vatrogasaca. Angažiran je i protupožarni vlak Robel. Prilikom gašenja, jedan je vatrogasac ozlijeđen. Otvoreni plamen vidljiv je na zapuštenim površinama zapadno od Metroa, iznad Željezare i pruge.

image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix
image
Nikola Brboleza/Cropix

8:14 - Dana 30. srpnja u 02:34 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području Kaštel Sućuraca u blizini željezare (između Ceste Pape Ivana Pavla II. i Ceste dr. Franje Tuđmana). Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i makija. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 106 vatrogasaca sa 39 vatrogasnih vozila sa OP Kaštela, OP Split, OP Solin, OP Trogir, OP Omiš i IVP Split-Divulje. Na intervenciji gašenja požara angažiran je i protupožarni vlak „Robel“. Prilikom gašenja, jedan je vatrogasac ozlijeđen te zbrinut od strane HMS, priopćila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

"Vatra je iz otvorenog prostora ušla u prostorije firme Cezar gdje je zahvatila instalacijske kablove struje koji su tamo bili uskladišteni. Uz to, zahvatila je i bale papira i raznoraznu plastiku te otpad. Vatra je došla u blizinu trgovine Metro i skladišta tvrtke Fero-term, no promptnom reakcijom vatrogasaca, širenje na te objekte je spriječeno. Trenutno se radni na sanaciji po skladištima, a na požarištu rade i dva bagera te će oko deset sati početi reduciranje vatrogasnih snaga." - kazao je Ivan Kovačević, vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije.


7:50 Iz Grada Kaštela su izvijestili kako je na području Željezare noćas je izbio požar kojeg su vatrogasci stavili pod kontrolu. Gorjela je i plastika stoga se zbog dima kojeg još ima upozoravaju građani koji stanuju u blizini da zatvore vrata i prozore. Na teren su izašli i gradonačelnik Denis Ivanović te dogradonačelnica Jadranka Matok Bosančić koji su vatrogascima donijeli vodu i hranu, piše Slobodna Dalmacija.

Kako piše Portal Grada Kaštela, požar je izbio na području Kaštel Sućurca na prostoru između Feroterma i Metroa do stare željezare i prostora tvrtke Cios. Sve vatrogasne snage iz cijele županije su na terenu. Trenutno se gasi skladište plastike. Opožareno je 6 hektara površine.

Kaštelanski vatrogasni zapovjednik Darko Maretić im je kazao da je bio požar otvorenog prostora koji se proširio na halu sa skladištem plastičnih proizvoda i presanog kartona. Na terenu je 120 vatrogasaca sa 40 vozila.

- Dojavu o požaru smo dobili u 2.42 sata. Zahvatio je veliku površinu i još uvijek nije lokaliziran. Trenutno radimo na gašenju skladišta plastičnih proizvoda tvrtke Cios. Na terenu su sve vatrogasne snage s područja cijele županije – kazao je Maretić i dodao da nema ozlijeđenih osoba obzirom na silinu požara i vjetra koji otežava gašenje.


RANIJE

U Kaštel Sućurcu je noćas u 02:34 buknuo požar ispod Metroa, na požarište upućeni OP Kaštela, OP Split, OP Solin, OP Trogir, OP Omiš i IVP 39/106, izvijestio je ŽVOC, prenosi Slobodna Dalmacija.

Da još uvijek nije stavljen pod kontrolu govori podatak kako je u cijelosti je zatvoren dio ceste Cesta dr. Franje Tuđmana od Kaštel Sućurca do Salonitanske ulice zbog gašenja požara koji je izbio na području industrijske zone.

Promet se odvija zaobilaznim pravcima uz usmjeravanje policijskih službenika.

- Vozače pozivamo na pojačan oprez i da prate upute policijskih službenika na terenu - pozivaju iz PU SD.

U gašenju požara sudjeluje 106 vatrogasaca s 39 vatrogasnih vozila, a angažiran je i protupožarni vlak, javlja Dalmacija Danas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. kolovoz 2024 10:47