STRAVIČAN ZLOČIN

BRUTALNO UBOJSTVO SVEĆENIKA U BiH: Policija traga za ubojicom, sumnja se kako je zločin počinilo više osoba

 Robert Fajt / CROPIX

SARAJEVO - Policija Unsko-sanske županije u ponedjeljak je počela privoditi osobe za koje se sumnja da bi mogle biti povezane s ubojstvom katoličkog svećenika don Mije Ivančića, počinjenom u Zavalju kraj Bihaća, a ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić prenio je hrvatskom veleposlaniku u toj zemlji Tončiju Staničiću kako će biti poduzete sve nužne mjere da se rasvijetle sve okolnosti ovog brutalnog zločina.

FOTO: EKSKLUZIVNO IZ BIHAĆA! OKRUTNO UBOJSTVO SVEĆENIKA 'Bio je predobar. Takvom čovjeku samo mračni um može uzeti život!'

Vršitelj dužnosti komesara policije Unsko-sanske županije Marijan Šimić izjavio je tijekom dana kako je privedeno više osoba te da će se nastaviti sa svim potrebnim provjerama na terenu.

Temeljem obdukcije tijela svećenika Ivančića (78) utvrđeno je kako je on brutalno ubijen 8. veljače, a sumnja se da je ubojstvo počinilo više osoba.

Mediji u BiH prenose kako je svećenik najprije izboden nožem u predjelu vrata, a potom mu je lubanja smrskana kamenom.

Policija još uvijek ne želi govoriti o motivima ubojstva, no nagađa se kako je riječ o koristoljublju.

S obzirom da je ubijeni župnik župe Zavalje imao i hrvatsko državljanstvo, o cijelom je slučaju kao i o tijeku istrage s ministrom sigurnosti razgovarao i hrvatski veleposlanik u BiH Staničić.

Kako je priopćeno iz Ministarstva sigurnosti BiH, Radončić je izvijestio hrvatskog veleposlanika da sigurnosne strukture u BiH i sve agencije za provedbu zakona poduzimaju potrebne mjere kako bi se počinitelj ili počinitelji ubojstva priveli pravdi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:35