NASILNI TROJAC

BRUTALNI POPUT LIKOVA IZ 'PAKLENE NARANČE' Lažni policajci maserke po Zagrebu tjerali da se skinu gole pa ih mlatili palicom i pljačkali

Man getting massage in spa. Female therapist.
 iStock

Zbog četiri razbojništva nad osobama čije su brojeve neposredno prije toga pronašli u Plavom oglasniku, a kojima su u veljači ove godine upali u stanove lažno se predstavljajući kao policajci, M.I.Z. (30), T.K. (31) i M.S. (25) na zagrebačkom su Županijskom sudu nepravomoćno osuđeni na ukupno 13,5 godina zatvora.

Nevjenčani suprug

Prepadi na četiri različite adrese na području Zagreba, koje su trojica mladića osmislila slučajnim odabirom osoba iz oglasnika za usluge masaže, podsjećali su na prizore iz antologijskog filma “Paklena naranča” Stanleyja Kubricka, a usprkos priznanjima sudsko vijeće kojim je predsjedavala sutkinja Gordana Mihela Grahovac svakome od njih dala je po četiri i pol godine zatvora.

Sve se odvijalo u razmaku od samo dva tjedna, s tim da su samo 6. veljače doslovno jedan iza drugoga počinili dva prepada u dva različita stana. Naime, Z. je pronalazio brojeve telefona iz oglasa za masaže, te je 6. veljače u 20 sati dogovorio masažu kod jedne djevojke na Prečkom. Naoružani teleskopskom palicom upali su joj u stan gdje su je zatekli s njezinim nevjenčanim suprugom te se lažno predstavili kao policajci, a zatim im zaprijetili da će ih pobiti ako im ne daju novac. Glumeći policijsku pretragu, ispreturali su im stan i pritom ih pretukli. Nakon što su pronašli uplatnicu za alimentaciju, zaprijetili su im i ubojstvom djeteta. Uz prijetnje su djevojku natjerali da se skine te je nagu fotografirali, a zatim su pokupili računalo, novac, dokumente, mobitele i još neke vrijednosti.

Nastavak pohoda

Doslovce odmah nakon prepada u Prečkom krenuli su na novu adresu iz oglasa. Oko 22 sata upali su u stan jednoj djevojci na Trnju. Ponovno su se predstavili kao policajci te je počeli šamarati i tražiti novac. Natjerali su i nju da se skine, a K. ju je dvaput udario šakom u glavu. I njoj su iz stana uzeli doslovno sve što su mogli, uključujući i liječničku dokumentaciju pa čak i račune za režije.

Četiri dana kasnije njihov se pohod nastavio. Sada su upali u stan još jedne djevojke na Trnju.

Napali i kinesku obitelj

Njoj su rekli da rade raciju u potrazi za narkoticima, no kada joj nisu htjeli pokazati značke, djevojka je počela dozivati susjede u pomoć. Tada ju je Z. udario palicom po nozi i rekao da zašuti, a rukom joj je prekrio usta. Kada im je rekla da nema novca, uzeli su joj samo mobitel. U zadnjemu prepadu, prije nego što su uhićeni, 20. veljače, upali su u stan jedne kineske obitelji na području centra Zagreba. U stanu su zatekli Kineskinju i njezinu malodobnu kćer.

Odnijeli 50.000 kuna

Kći su odveli u jednu sobu dok su u drugoj sobi nastavili glumiti raciju i pljačkati. Kineskinji su uzeli satove, mobitele, nakit, čak i puder i parfeme te lampu za uređivanje noktiju. U te četiri pljačke ukupno su odnijeli oko 50.000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:27