FIZIČKI OBRAČUN

BRUTALNI NAPAD ISPRED KRČME Prigovorio konobarici za toplo pivo pa ostao bez zuba i zaradio lom čeljusti: 'Ubit ću te, pi*** ti materina!'

 Tonči Plazibat/CROPIX

Virovitičanin Boris B. (19) nastanjen u Poreču te osuđivani lopov i kršitelj prometnih propisa kao i onih iz domene obiteljskog zakona, optužen je da je prijetio smrću, slomio čeljust, izbio zub te razderao zubno meso Danu S.

Pulski tužitelji za 19-godišnjeg recidivista traže osam mjeseci zatvora. Nemili događaj odigrao se 30. rujna 2014. u porečkom kafiću Martel, a sudionici su tužiteljima iznijeli posve različito viđenje sukob.

- Kad sam ušao u kafić, kraj šanka su bile dvije osobe koje površno poznajem. Naručio sam piće, a konobarica mi je donijela toplu pivu. Pobunio sam se i tražio drugo. Donijela mi ga je zajedno s računom na kojem su bile zaračunate obje boce. Rekao sam joj ‘Ana, to nije u redu’ pročitavši s računa ime konobara.

Spasili ga svjedoci

Čuvši to, jedan od muškaraca za šankom mi je rekao da mu je to cura i da pazim kako se ponašam. Rekao sam da neću platiti dva piva, ali je konobaričin dečko rekao: ‘Platit ćeš ti sve!”. Napustio sam kafić razgovarajući na mobitel. Prišao mi je taj mladić i udario me u vrat. Sjeo sam u auto, pa mi je on razbio staklo na prednjim vratima. Uplašio sam se i htio izaći kroz druga vrata van, ali me udario u lijevu sljepoočnicu. Opirao sam se i branio. Bježao sam oko auta, ali sam se sapleo o zidić i pao. Prišao mi je, zgrabio za majicu i vikao: ‘Ubit ću te, p... ti materina’. Lupao me šakama - opisao je pretučeni Dane S. kojeg su od težih ozljeda spasili svjedoci.

Bahat i bezobrazan

Optuženi Boris B., pak, tvrdi da je Dane S. bio bahat i bezobrazan te da je provocirao konobaricu.

- Kad sam izašao iz kafića, muškarac je izašao za mnom. Ispali su mi ključevi auta, ovaj ih je podigao te mi ih nije htio vratiti. Posvađali smo se i svašta si rekli. Možda sam mu i zaprijetio. Udario sam ga šakom u glavu pa je pao na pod, no ustao je i rekao da ide po nož i da će me ubiti. Sjeo je u auto, a ja sam mu razbio staklo. Posjekao me po nadlaktici nečim - opisao je optuženi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:42