INTERNET PREVARA

Brođanin kupio mobitel za 5000 kuna, a na kućnu adresu mu stigao komad drveta

 Marko Todorov / CROPIX / CROPIX

SLAVONSKI BROD - "Halo, policija? Prevaren sam. Kupio sam mobitel preko Njuškala, a na kućnu adresu stigao mi je komad drveta" - pojadao se u utorak oko 11 sati 59-godišnji Brođanin policajcima kojeg je povjerenje u nepoznate osobe i kupnju 'na neviđeno' stajalo preko 5000 kuna.

Naime, 59-godišnjak je zadnjeg dana listopada po internetu tražio mobitele. Poželio si je kupiti pametni telefon. Locirao je na Njuškalu jedan smartphone vrijedan preko 5000 kuna. Dogovorio je kupnju sa osobom koja je oglasila prodaju. Naručio ga je i odlučio platiti pouzećem.

No, kada mu je u prijepodnevnim satima u utorak na kućni prag dostavljač donio paketić, ostao je neugodno iznenađen. Pred dostavljačem, a neposredno prije plaćanja, 59-godišnjak je otvorio kutiju i vidio, ni manje ni više, nego običan komad letvice umotane u papir.

Iako mobitelu nije bilo ni traga, 59-godišnjak je bio primoran platiti dostavljeni komad drveta. Odmah je obavijestio policiju koja intenzivno nastoji ući u trag domišljatom prevarantu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:27