TRAGEDIJA U ZAGREBU

Bračni par raznio se bombom u autu na Sljemenu

 Vjekoslav Skledar/CROPIX

ZAGREB - Dvoje mrtvih supružnika pronađeno je u utorak navečer u automobilu na mračnom sljemenskom puteljku. Jeziv prizor dvaju tijela raznesenih bombom zatekao je slučajni prolaznik koji je nešto nakon 19 sati prolazio putem koji vodi do Planinarskog doma Runolist.

Riječ je o bračnom paru srednje životne dobi, a do tragedije je navodno došlo zbog ljubavne svađe. Bombu je najvjerojatnije aktivirao muškarac, no, što ga je nagnalo na to za sada nije poznato.

U blizini mjesta gdje su pronađena tijela nema planinarskog doma niti bilo kakvog objekta. Tamna noć i hladan vjetar na zagrebačkoj Medvednici okružili su Toyotu bračnog para. Plave rotirke policijskih automobila i reflektori vatrogasaca koji su osvjetljavali mjesto zločina, bili su jedino svjetlo u mraku planine.

Forenzičari u bijelim odijelima skupljali su dokaze. Policajci su oko automobila postavili šator kojim su ga ogradiliod pogleda novinara i slučajnih prolaznika, kojih je u kasni sat na Sljemenu čak i bilo. Izvukli su raznesena tijela iz Toyote i nastavili s očevidom.

- Možemo potvrditi da je riječ da su pronađena tijela dvoje supružnika, do čega je došlo aktiviranjem ručne bombe. O ostalim detaljima još uvijek ne možemo ništa reći - objasnila je načelnica Ureda za odnose s javnošću zagrebačke policije Jelena Bikić. Iako je policija identificirala supružnike, o njihovim osobnim podacima nisu mogli govoriti, budući da članovi obitelji još nisu bili upoznati sa smrću bračnog para.

Što je dovelo do ovakve obiteljske tragedije, je li joj uistinu uzrok ljubavna svađa, rastava braka ili su supružnike morile neke druge brige, poput financijskih problema, znat će se danas nakon što policija obavi očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:49