PRAVORIJEK

Bjegunac Šerif zvani Mrvica iz ‘marice‘ mora u zatvor, ali odslužit će samo godinu dana

Šerif Hrustić (21) pobjegao je policiji u kolovozu prošle godine ispred Zagrepčanke dok su ga privodili na ispitivanje u tužiteljstvo

Šerif Hrustić Mrvica

 PU zagrebačka

Šerif Hrustić (21) zvani Mrvica, višestruko osuđivani kršitelj zakona koji je dospio u fokus javnosti ljetos kad je pobjegao iz policijskog kombija pa se puna četiri dana skrivao, u 2022. godinu ušao je s još jednom presudom. Naime, upravo zbog tog bijega od 18. kolovoza prošle godine u pol bijela dana, dok su ga policajci vodili na ispitivanje u zgradu Županijskog državnog odvjetništva, pa je u konačnici prijavljen i optužen zbog prisile prema službenoj osobi, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu nepravomoćno je osuđen na 15 mjeseci zatvora.

S obzirom na njegov prijašnji recidivizam i osuđujuće uvjetne osude, Hrustiću je sud tri prijašnje uvjetne kazne opozvao pa mu je izrečena ukupna sankcija od dvije godine i šest mjeseci.

Žalba tužiteljstva

Međutim, ta kazna je uz djelomični uvjet prema kojemu mora odslužiti godinu dana iza zatvorskih rešetaka, a ostatak od godine i pol uvjet je s četverogodišnjim rokom kušnje. Zadnji dan prošle godine Općinskom državnom odvjetništvu stigao je pisani otpravak presude na koji je tužiteljstvo najavilo žalbu jer im visina kazne, točnije ovaj novi uvjetni dio, ne odgovara s obzirom na to da svi prethodni izrečeni uvjeti nisu polučili svrhu.

Hrustić se "proslavio" bijegom iz policijske marice kad je oko 15.30 sati pobjegao policajcima koji su ga vodili na ispitivanje u tužiteljstvo jer je bio uhićen na temelju slovenskog europskog uhidbenog naloga. Kad se policijski kombi zaustavio, Hrustić je, izlazeći iz kombija, rukama koje su mu bile vezane lisicama udario jednog policajca u glavu, a policajku je snažno udario tijelom te se pokušao istrgnuti iz hvata u kojemu su ga policajci držali.

Lisicama je pritisnuo policajčeva zapešća pa ga je ovaj bio prisiljen pustiti. Policajac je lakše ozlijeđen, a Hrustić je uhićen nakon četiri dana bijega, 23. kolovoza 20 minuta poslije ponoći na parkiralištu poznatog izletišta Bunčić u Šaškovečkoj ulici u Dugom Selu. Bio je bos, a uhićenje je brzo obavljeno.

Pljačka i krađe

Sud u Kopru tražio je Hrustića zbog razbojništva u zlatarnici na slovenskom teritoriju. Slovenske vlasti Hrustića traže zbog razbojništva od 27. kolovoza 2019. u Portorožu, kad je ukradeno 18.550 eura vrijedno zlato, a zbog toga mu prijeti do 10 godina zatvora. Riječ je o razbojništvu tročlane bande. Dvojica su ušla u zlatarnicu te fingirala kupnju zlatnine. Zatim su napali zlatara, vezali ga i pokrali te pobjegli sa zlatninom u bijelom Citroënu C3 Picasso zagrebačkih registarskih oznaka u kojem ih je čekao treći pomagač.

Koparski policajci ubrzo su otkrili tko su počinitelji, pa su ih kazneno prijavili za razbojništvo i nanošenje tjelesnih ozljeda. Otkriveno je pritom da je Citroën unajmljen u Zagrebu nekoliko dana prije, a kako nije vraćen na vrijeme, vlasnik rent-a-cara krađu je prijavio zagrebačkoj policiji, koja je u vrijeme razbojništva u Sloveniji već naveliko tragala za korisnicima tog vozila. Iza Hrustića u Hrvatskoj su već tri osuđujuće presude zbog niza krađa, a zaredale su se i nove optužbe zbog krađa bicikala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 15:11