STRAVA U NOVOM ZAGREBU

BIZARAN SLUČAJ ZLOSTAVLJANJA 'Dečko me silovao jer sam mu rekao da ću ga ostaviti'

Nasilni ‘Ante’ je u Remetincu, prijeti mu 10 godina zatvora zbog brutalnog zločina

Ja nisam gej, ali moj dečko jest. Tjerao me na felatio i silovao više puta, a u posljednje vrijeme i tukao. Sada je u pritvoru, ali ja se i dalje bojim da će mi netko od njegovih učiniti zlo. Prijetio mi je da će me ubiti ako ga ostavim, očajan je 47-godišnjak koji se iz manjeg mjesta prije nekoliko godina doselio u Zagreb. Za potrebe ovog teksta prepunog bizarnosti našeg ćemo sugovornika nazvati Marko. On je žrtva silovanja, a počinitelj, 51-godišnjak (za potrebe teksta Ante) iz Zagreba, trenutačno je u pritvoru i prijeti mu kazna do deset godina zatvora.

Stalno zlostavljanje

- Antu sam upoznao lani. Odmah sam mu se svidio. Nisam htio ulaziti u ljubavnu vezu, ali on je na tome inzistirao. Bio je uporan, ali i dalje sam čvrsto uvjeren da nisam gej. Iza mene su četiri braka sa ženama, a i kad sam počeo hodati s Antom, bio sam u vezi s djevojkom. Sad me ona napustila, a Ante je u Remetincu jer je postao bolesno ljubomoran i agresivan. Istukao bi me svaki put kada bi čuo da sam s nekim drugim dečkom popio kavu. Posljednjih mjeseci bio sam stalno pun masnica - priča Marko i pokazuje masnice na trbuhu i glavi te oguljotine po rukama i licu. Marko je po zanimanju kuhar, a u invalidskoj je mirovini zbog posljedica nesreće u kojoj mu je poginula posljednja supruga. Kaže da je Ante dolazio k njemu u stan u Novom Zagrebu.

- On je oženjen, a kad je žena posumnjala da nešto muti sa mnom, počeo je dolaziti u prijepodnevnim satima kad bi išao nešto obavljati u grad. No, kad je postao agresivan, više ga nisam htio puštati u stan. To ga je razljutilo.

Upao kroz prozor

Dan prije no što me silovao, popeo se i upao mi u sobu kroz otvoren prozor. Molio sam ga da me pusti na miru, a on je rekao da će ubiti i mene i sebe ako ga ostavim. Govorio je da sam mu ja sve na svijetu. Prvo me tukao šakama i pitao zašto ga mrzim. Smirivao sam ga i rekao da ga volim. Onda me natjerao na felatio i popustio sam, što ću, kaže Marko.

‘Sin me razumije’

Kazneno djelo silovanja dogodilo se 9. lipnja ove godine, a da stvar bude čudnija, u stanu je sve vrijeme bila Markova 18-godišnja prijateljica.

- Sakrila sam se u drugoj prostoriji i slušala uzdahe i krike. Bojala sam se izaći da i meni nešto ne učini - kaže Markova prijateljica. Nakon iživljavanja Ante je otišao, a Marko je nazvao 19-godišnjeg sina.

- Sinu sam sve ispričao i on me razumije. Savjetovao mi je da zovem policiju. Policajci su obavili očevid, uzeli posteljinu. Ja sam podvrgnut liječničkom pregledu. Njega su uhitili istog dana i pritvorili - zaključuje Marko.

Pronađeni dokazi o silovanju

Županijsko državno odvjetništvo izdalo je nalog da se Marka podvrgne liječničkom pregledu te da se prethodno izuzmu s njega biološki tragovi koji bi u kaznenom postupku protiv osumnjičenog mogli koristiti kao dokazi. Tijekom očevida u stanu oštećenika pronađeni su tragovi i dokazi koji upućuju na počinjenje kaznenog djela silovanja iz članka 153 st. 1 Kaznenog zakona RH.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:50