UBOJSTVO U DOGRADAMA

BIZARAN RAZLOG KRVAVOG OBRAČUNA KOD TROGIRA Spasio prijatelja od teških batina, za zahvalu tražio 6000 eura, pa ga ubio?!

 Elvir Tabaković / CROPIX

Tridesettrogodišnji Solinjanin Tomislav J.G., koji je ubijen u subotu popodne u mjestu Dogradama pokraj Marine, pokopan je u ponedjeljak na mjesnom groblju u Kijevu.

Njegov ubojica, 20-godišnji Marin Š., u vrijeme pisanja ovog teksta nalazio se kod suca istrage Stanka Grbavca i jedino što je policija službeno priopćila jest da mu slijedi kaznena prijava za ubojstvo.

Marin Š. je u svojoj kući u Dogradama jednim metkom usmrtio 33-godišnjeg Tomislava, s kojim je nekada bio veliki prijatelj. U tu je kuću Tomislav došao u pratnji još jedne osobe, piše Slobodna Dalmacija.

Kamere isključene

Razne su verzije ovoga tragičnoga događaja, a najčešće se spominje da su i Tomislav i Marin bili prijatelji dugi niz godina pa je čak, navodno, Tomislav prije dvadesetak dana spasio Marina od teških batina kad su ga trojica momaka cipelarila ispred jedne diskoteke u Trogiru.

Otada je Tomislav, navodno, sve češće spominjao da mu Marin za tu uslugu mora platiti 6000 eura te ga je SMS-ovima i čestim pozivima sve češće podsjećao na to.

Kad su u subotu popodne banuli u kuću, navodno je bilo i fizičkog napada na Marinove ukućane (brata i ujaka), a u raskošnoj kući Marinovih roditelja sigurnosne su videokamere bile isključene u vrijeme kritičnog događaja.

Policija nakon dolaska na mjesto događaja nije pronašla ni pištolj ni čahuru, a uhićeni nije bio kooperativan.

Budući da je osoba koja je došla s Tomislavom u kuću kazala policiji da je vidjela dvije osobe i dva pištolja koja su držali Marin i njegov brat Marko, cijela ova priča bit će nekompletna dok se ne pronađe i Marinov brat, kojega policija traži i koji je u bijegu.

Situirana obitelj

U izvještavanju s ovog događaja, inače, objavili smo pogrešnu informaciju da je osoba koja je dovela ubijenoga u bijegu, a u bijegu je zapravo ubojičin brat.

Obitelj Marina Š. živi u Nizozemskoj veći dio godine, dobro su situirani i učinili su sve da svojem sinu nađu najkvalitetnije odvjetnike, i to mr. sc. Željka Gulišiju i Jadrana Franceschija.

Za sada nitko, pa ni odvjetnici, ne želi istupati u javnost, čeka se priopćenje Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, kad će neke stvari ipak biti jasnije.

Ubijeni je bio omiljen kao redar, a i kao bivši nogometaš, te mnogi ne vjeruju da je došao utjerati dug od prijatelja i da je pritom pretukao njegove najbliže.

No, ostavimo stručnjacima u policiji i Državnom odvjetništvu da do kraja definiraju ovaj slučaj, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:25