STRAVIČNA TRAGEDIJA U BJELOVARU

'Bio je vedar, veseo i dobar radnik, nije trebao brinuti za radno mjesto'

 Goran Matejak / BJELOVARSKI LIST / CROPIX

Bjelovarčanin I. N. (26) oko podneva počinio je samoubojstvo raznijevši se bombom u dvorištu obiteljske kuće u kojoj je živio sa suprugom, jednogodišnjim sinom i svojim roditeljima. Prema policijskom izvješću, oko 12.25 aktivirao je ručnu bombu i od posljedica eksplozije preminuo na mjestu događaja. Mladić je zadnje tri godine bio zaposlen kao vozač kamiona u jednoj bjelovarskoj drvoprerađivačkoj tvrtki, a toga tragičnog jutra posjetio je liječnike jer je bio na bolovanju zbog ozljede na radu. Nakon što se vratio s pregleda, oduzeo si je život.

Iznenadan gubitak mladog života šokirao je susjede u bjelovarskom prigradskom naselju Jošine u kojem je živio.

- Ne mogu vjerovati da je to učinio. Bio je prepošten i preljubazan. Nikada nije prošao ulicom a da nije pozdravio nas susjede. Poznavala sam ga kao vedru i pristojnu osobu - kaže susjeda Ljubica Rešetar. Eksplozija bombe odjeknula je cijelim naseljem, a susjedi su isprva pomislili da je riječ o prometnoj nesreći. Tek nakon dolaska vozila Hitne pomoći i policije naseljem se proširila tragična vijest.

- On je zadnji čovjek za kojeg bih pomislio da može takvo što učiniti. Pamtim ga kao veselu osobu, uvijek spremnu na šalu. Nikada ga nisam vidio ljutog ili da se s nekim svađa - kaže njegov tri godine stariji susjed koji je s njim zajedno odrastao.

Prijatelji preminulog rekli su da je nedavno počeo pokazivati znakove depresije. Spominju, među ostalim, kako je posljednjih mjeseci dosta smršavio. Dan su proveli tješeći članove njegove obitelji.

- Supruga i on baš su uredili kat obiteljske kuće, a oženili su se prije godinu dana. Taman su se, kako se kaže, skrasili. Nagađa se da se ubio zbog problema na poslu - rekao je jedan od šokiranih susjeda, dodavši da je riječ o stabilnoj obitelji u kojoj nije bilo svađa.

Čak ako je uzrok njegova suicida na bilo koji način povezan uz njegovo zaposlenje, on ga ni na koji način nije naznačio svojim kolegama, tvrde u poduzeću.

- Tijekom nešto više od tri godine, koliko je bio zaposlen kod nas, nikada na njega nije bilo pritužbi. Bio je vedar, veseo i vrlo dobar radnik. S njim je uvijek sve bilo u redu i nije se morao brinuti za sigurnost svog radnog mjesta nakon povratka s bolovanja. Svi smo šokirani njegovim postupkom - rekla je djelatnica kadrovske službe. Igor Kokoruš/Bjelovarski list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:23