OKONČANA RAZBOJSTVA

Banda koja je harala Siskom uhićena: Četvorica zbog teških krađa, jedan zbog posjedovanja opojnih droga

Njih četvorica tijekom siječnja i veljače na području Siska i Lekenika počinili su pet krađa provaljivanjem, a dio ukradenih predmeta su prodali na području Gline i Petrinje te poduzeću za otkup sekundarnih sirovina
 Željko Hajdinjak/Cropix

SISAK - Provedenim kriminalističkim istraživanjima nad 15-godišnjakom, 18-godišnjakom, 22-godišnjakom i 40-godišnjakom, sva četvorica su iz Odre sisačke i susjednog naselja Žabno, utvrđeno je da su tijekom siječnja i veljače na području Siska i Lekenika počinili pet krađa provaljivanjem.

Utvrđeno je da su u prvoj polovici siječnja na gradilištu auto-ceste u Donjem Vukojevcu, na toranjskoj dizalici presjekli i ukrali 50 metara električnog kabla, te ga spalili i prodali u poduzeću za otkup sekundarnih sirovina. Nadalje je utvrđeno da su dvojica od njih, 15-godišnjak i 22-godišnjak, u dva navrata u drugoj polovici siječnja, te prije dva tjedna, iz dvorišta i nezaključanih prostorija na imanju u Odri sisačkoj ukrali 142 željezne i pocinčane cijevi, motornu kosilicu, poklopac šahte, željezna vrata, tablu aluminijskog lima, garnituru za plinsko zavarivanje, razni alat, 10 metara električnog kabla, 150 metara bakrenih cijevi za centralno grijanje, dva metalna stola, oko 500 mesinganih cijevi, šest aluminijskih radijatora, te dva metalna svrdla.

Početkom veljače su sva četvorica u Staroj Drenčini provalili u vikendicu i ukrali trimer, električne škare za živicu i plinsku bocu, a provalili su i u vikendicu u Žabnu i ukrali televizor, portabl radio-tv i ključeve garaže.

Dio ukradenih predmeta su prodali na području Gline i Petrinje te poduzeću za otkup sekundarnih sirovina, dok je pretragom 15-godišnjakove kuće dio predmeta pronađen i oduzet. Prilikom pretrage kod njega je pronađeno i oduzeto 17 stabljika i 11 sjemenki indijske konoplje, kao i 57 komada raznog streljiva koje je nedozvoljeno posjedovao.

Protiv 15-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju, te je kazneno prijavljen zbog zlouporabe opojnih droga, dok su sva četvorica kazneno prijavljena zbog počinjenih teških krađa i krađa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:25