DIVLJANJE U SL. BRODU

AUTOM VUKAO POLICAJCA 15 METARA Pijani manijak nakon alkotesta stisnuo gas i naglo krenuo u rikverc

Pomahnitali vozač je pak i dalje odbijao izaći iz vozila ne obazirući se na pozive drugog policajca, koji je stoga morao primijeniti silu kako bi ga izvukao iz automobila
 Srđan Vrančić / CROPIX

SLAVONSKI BROD - Zahvaljujući prisebnosti suvozača u osobnom automobilu i nevjerojatnoj sreći jedan je prometni policajac u Slavonskom Brodu u subotu oko 5,10 sati sačuvao živu glavu.

Jedna kontrola prometa umalo se pretvorila u tragediju kada je 33-godišnji vozač, kojeg su policajci zaustavili nakon što su vidjeli da vozilom krivuda po cesti pa su ga podvrgnuli alkotestiranju čime je utvrđena koncentracija od 1,51 promila alkohola zbog čega je isključen iz prometa, odbio službenoj osobi predati svoje dokumente, nego je, kako je izvijestila PU brodsko-posavska, potpuno neočekivano stavio automobil u pogon i krenuo unatrag.

S obzirom da su vrata vozila bila otvorena, nagli pokret srušio je policajca koji je pao, a vrata su mu prikliještila rukav i nogavicu odore.

No, vozač je nastavio voziti i tako prikliještenog policajca vukao 15-ak metara, sve dok suvozač u automobilu nije povukao ručnu kočnicu i zaustavio unezvjerenog vozača koji je svojim postupkom policajcu nanio ozljede zbog kojih je završio u brodskoj bolnici izguljene kože, izgreban i izudaran.

Pomahnitali vozač je pak i dalje odbijao izaći iz vozila ne obazirući se na pozive drugog policajca, koji je stoga morao primijeniti silu kako bi ga izvukao iz automobila, nakon čega ga je svladao i stavio mu lisice, a liječnička pomoć ukazana mu je u prostorijama policije. Zaradio je kaznenu prijavu zbog napada na službenu osobu, za što je zaprijećena kazna zatvora do osam godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:36