TEŠKA NESREĆA U OSIJEKU

ANA G. (19) KRIVA JE ZA SMRT PRIJATELJICE (22) 'Posudila je auto od brata, a zna se da je teška na gasu...'

Kada izađe iz bolnice, mogla bi se suočiti sa zakonskim posljedicama

Policija još slaže mozaik prometne nesreće koja je 12. travnja jednu minutu nakon ponoći odnijela život 22-godišnje Ive Koljanin u osječkoj Ulici sv. Leopolda Bogdana Mandića.

Studentica Iva bila je na mjestu suvozačice, a krivac za nesreću je njezina dugogodišnja prijateljica Ana Gmajnić (19) koja će se, po izlasku iz bolnice, gdje je završila u teškom stanju, susresti s još težom optužbom za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.

Nije poznato je li ta mlada i neiskusna vozačica bila pod utjecajem alkohola kad je izgubila nadzor nad upravljačem auta i udarila u metalnu ogradu, a potom i u zid obiteljske kuće.

Snimke nadzornih kamera s benzinskih crpki Croduxa i Tifona koje su prošle netom prije sudara mogle bi pomoći u rasvjetljavanju tragedije i utvrđivanju točne brzine kojom su se kretale mračnom ulicom, kao i mogućeg drugog uzroka prilikom mimoilaženja s nekim od vozila iz suprotnog smjera.

Njezinoj shrvanoj obitelji oko pokopa koji će biti danas u 14.30 sati na Donjogradskom groblju pomažu apsolutno svi.

Anini, pak, majka i otac, inače bivši ravnatelj Doma zdravlja, ne napuštaju KBC Osijek, gdje im se kći bori za život.

- Nije to bila sigurno nikakva lagana vožnja. Ana je posudila auto od brata. Obožava brzu vožnju. Mislim da joj je dečko pasionirani bajker i da joj je otud ta strast stiskanja papučice gasa - ispričao nam je jedan od Aninih poznanika koji o toj 19-godišnjakinji ima samo riječi hvale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:41