OKRUTNO UBOJSTVO

20 godina zatvora: Susjedu oslijepila sredstvom za odmašćivanje pa je izbola 18 puta! Ubila je staricu jer joj nije htjela posuditi novac

Karlovac, 060711.Drazena Grdjan na Zupanijskom sudu u Karlovcu nepravomocno je osudjenja na 20 godina zatvora zbog ubojstva susjede Stake Hinic u Rudanovcu na Plitvicama u sijecnju prosle godine iz koristoljublja.Na fotografiji: Drazena Grdjan.Foto: Mario Pusic / Cropix
 Mario Pušić / Cropix

KARLOVAC - Novinari-lešinari - tako je predstavnicima medija pri dolasku u sudnicu dobacila Dražena Grđan (43).

Pravosudni policajci potom su joj skinuli lisičine, a sudac Ante Ujević pročitao nepravomoćnu presudu od 20 godina zatvora.

Saslušala ga je hladnog pogleda, bez pokazivanja emocija . Sudsko vijeće proglasilo ju je krivom jer je u siječnju prošle godine okrutno s 18 uboda i rezova po cijelom tijelu ubila svoju susjedu Staku Hinić (69) u plitvičkom selu Rudanovac, a sve samo zato što joj starica i te večeri nije htjela pozajmiti novac.

Prije napada nožem oslijepila ju je sredstvom za odmašćivanje pećnica. Iako se tijekom sudskog postupka branila šutnjom sudac Ujević u obrazloženju je rekao kako je ona to djelo priznala tijekom istražnog postupka jer je do u detalje ispričala okolnosti prije i poslije zločina te da je pri počinjenju pokazala rijetko viđenu odlučnost u svojoj namjeri.

Obrazlažući odmjerenu kaznu sudac Ujević rekao je kako je ona dugogodišnja jer je motiv kaznenog djela koristoljublje, ali nije maksimalna jer je okrivljena bila smanjeno ubrojiva, psihički je bolesnik, ima dvoje maloljetne djece, a i sama je imala teško djetinjstvo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:36