ČUDOM OSTAO ŽIV

12-GODIŠNJAK NESTRUČNO RUKOVAO ZRAČNOM PUŠKOM Ušetao u bolnicu s metkom u čelu

 Luka Gerlanc / CROPIX / Luka Gerlanc / CROPIX

ZADAR U novogodišnjoj noći i tijekom prvih dana 2015. godine na zadarskom području stradalo je čak četvero ljudi, od čega dvoje maloljetnika i jedan punoljetnik od eksplozija i rukovanja oružjem, a samo nekoliko minuta prije ponoći na pločniku u Ulici Josipa bana Jelačića u užem dijelu grada pronađen je i 27-godišnjak sa teškim tjelesnim ozljedama za koje se zasad pretpostavlja da su nastale zbog pada sa balkona, piše Zadarski.hr .

Najteže je stradao 12-godišnjak iz Pridrage koji je zbog nestručnog rukovanja zračnom puškom hospitaliziran u zadarskoj Općoj bolnici s teškim ozljedama glave iako je prethodno normalno došao u bolnicu u pratnji majke i stajao na nogama potpuno pri svijesti, a imao je groznu ustrelnu ranu na čelu.

- Metak mu je prošao kroz lijevu stranu čela, probio lubanju i raspao se na komade, a on je normalno stajao kao da se ništa nije dogodilo. Nakon što smo mu snimili glavu i vidjeli da se metak raspao prilikom udara u unutarnji dio lubanje zahvat je trajao više od četiri sata - kazao je zadarski kirurg dr. Robert Karlo. Dok policija još istražuje sve okolnosti ovog nesretnog događaja, maloljetnik se sada uspješno oporavlja u zadarskoj bolnici gdje ga je operirao tim neurokirurga i otorinolaringologa.

- Liječnički je tim, srećom, uspio otkloniti sve dijelove metka. Dječak se razbudio nakon zahvata, pri svijesti je i dobro se osjeća. Zahvat je trajao više od četiri sata i srećom dijelovi metka nisu ozlijedili vitalne dijelove mozga. Dvanestogodišnjak se potpuno sjeća događaja i jako smo zadovoljni njegovim oporavkom – kazao je dr. Karlo.

Na odjelu intezivne njege uspješno se oporavlja i 27-godišnji Zadranin za kojeg se zasad još pretpostavlja kako je pao sa balkona na drugom katu zgrade u ulici bana Josipa Jelačića na zadarskoj Voštarnici.

- Mladić ima ozlijede mozga, lom vratne kralježnice i nagnječenje jednog prsnog krila. Njegovo stanje je bolje, no još ćemo ga neko vrijeme držati na promatranju na intenzivnoj njezi nakon čega ćemo ga prebaciti na odjel - rekao je dr. Karlo.

Mladog Zadranina su na pločniku u besvjesnom stanju u Ulici bana Josipa Jelačića u Zadru pronašli prolaznici koji su odmah pozvali Hitnu pomoć. Pretpostavlja se kako je mladić pao s balkona, no policija još utvrđuje okolnosti ovog bizarnog događaja, piše Zadarski.hr .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 17:24