REKETARENJE

‘Tata’ Mesić nije ga spasio, poznati Rom ipak završio u zatvoru zbog iznude vlasnika roštiljarnice 'Kod Srbina'

Ramo Dedić 15 mjeseci provest će u Remetincu zbog iznude iz 2004. nad Milanom Labusom, vlasnikom dviju zagrebačkih roštiljarnica poznatih pod nazivom "Kod Srbina"
 Goran Mehkek / Cropix

Ramo Dedić, poznati član zagrebačke romske zajednice, koji se deklarira kao prijatelj bivšeg predsjednika Stjepana Mesića, od prošlog je mjeseca u zatvoru.

U Remetincu je na izdržavanju kazne od 15 mjeseci zatvora zbog pokušaja iznude nad Milanom Labusom, vlasnikom dviju zagrebačkih roštiljarnica, MZ na Ravnicama i Mitnice na Črnomercu, obje poznate pod nazivom “Kod Srbina”.

Slučaj datira iz studenoga 2004., a Ramo Dedić kazneno je prijavljen nakon što je demolirao Labusov Lokal.

- Labus je na sudu rekao da sam mu želio naplaćivati zaštitu. Mi Cigani se ne bavimo zaštitom i reketom. Kad sam to pričao tati Mesiću samo mi je rekao da se Labusa klonim i da tamo više ne odlazim - ispričao je Ramo Dedić za jedan portal još u prvim etapama kaznenog postupka protiv njega. Optužnica ga je teretila da je s dvojicom muškaraca tražio od Labusa da mu plaća mjesečni iznos za zaštitu lokala. Zaprijetio je uništavanjem lokala i sustavnim rastjerivanjem gostiju. U međuvremenu je postupak na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu okončan pravomoćnom osuđujućom presudom.

Odlazak na izdržavanje kazne Dedić je više puta odgađao, a do ovog je mjeseca “istrošio sve adute”. Tijekom ljeta u više je navrata pohodio počasni ured Stjepana Mesića, s kojim ima blizak odnos i zove ga “tata”, no bivši mu predsjednik, čini se, nije mogao pomoći.

Ramo Dedić predsjedniku Stjepanu Mesiću darovao je ukradenu sliku

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:53