PRESUDA

‘Sir i vrhnje’ obrazac ponašanja u društvu

Kooperant ZG cesta pristao je platiti sir i vrhnje iz Ivankovićeve kampanje da bi dobivao poslove
 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Afera “sir i vrhnje” koja je izbila zbog protuzakonite opskrbe stranke Nenada Ivankovića Samostalnost i napredak spomenutim mliječnim proizvodima dobila je danas i sudski epilog.

Voditeljica nabave u Zagrebačkim cestama Neda Hećimović (58) osuđena je uvjetno na godinu i pol zatvora jer je od kooperanta Borisa Videca (56), vlasnika tvrtke Inter ing, tražila da proizvođaču plati sir i vrhnje koje je Ivanković dijelio građanima u predizbornoj kampanji.

Ubrzano plaćanje računa

To je uvjetovala daljnjom poslovnom suradnjom. Videc je osuđen na istu uvjetnu kaznu. Ovom presudom pet mjeseci zatvora uvjetno zbog davanja mita dobio je i Luka Sabljić, vlasnik Niskogradnje Sesvete, koji je direktoru Zagrebačkih cesta Igoru Rađenoviću “poklonio” mobitel i bocu pića da mu ubrza plaćanje računa.

Politika mimo zakona

Sudac Željko Horvatović istaknuo je kako ta kaznena djela upućuju na obrazac ponašanja u našem društvu da se radi prema političkom utjecaju mimo zakona.

Inače, Luka Sabljić danas je na Županijskom sudu u drugom predmetu proglašen krivim zbog otmice iz 2002. te je osuđen na godinu dana zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 21:41