SVAĐA MATURANATA

BIZARNA TUČA U ŠKOLI 'Udario me u prsa, lupila sam glavom u pod. A sada moram na sud jer je on sin načelnice PU’

Razlog svađe bio je bizaran - utičnica koju su oboje htjeli koristiti da bi napunili mobitel
 Emica Elvedji / CROPIX

Naoko bezazlena svađa oko utičnice u školskom predvorju uslijed koje je došlo i do fizičkog kontakta između razrednih kolega, maturanata III. gimnazije u Osijeku Ivone Rosić (18) i K. V. (17) svoj će epilog dobiti na Prekršajnom sudu.

Oboje će biti prijavljeni za remećenje javnog reda i mira, ali i tučnjavu. Priče su im, naravno, oprečne. Sve se zbilo 21. siječnja ujutro kada su oboje došli na dežurstvo i posvađali se oko toga tko će dežurati u prizemlju, a tko na katu, iako on po rasporedu nije ni trebao biti dežuran.

Razlog svađe bio je bizaran - utičnica koju su oboje htjeli koristiti da bi napunili mobitel, odnosno laptop. Kako nitko nije popuštao, Ivona se požalila pedagoginji i ravnateljici, no to nije urodilo plodom jer je K. V. odbio sići u prizemlje. Ivona je u jednom trenutku iskopčala njegov punjač, nakon čega ju je on, kako nam je opisala, gurnuo pa je udarila glavom o zid, ali ga i u padu ogrebala po ruci. Potom ju je udario rukama u prsa te je pala preko stolice i udarila glavom o pod. Kada su došli ravnateljica i drugi iz ureda, on je govorio “da slobodno zovu policiju jer je njegova mama načelnica pa od toga neće biti ništa.”

Odlučit će sud

Ivona je navečer završila u bolnici zbog glavobolje, vrtoglavice, povraćanja i bolova u prsima, koji i dalje traju, pa je još na pretragama i ne ide u školu.

Krešimirova majka Dubravka V., načelnica jednog sektora u PU osječko-baranjskoj, kaže da joj je sin ispričao da je prvo Ivona njega ogrebala, nakon čega ju je on odgurnuo, pa se spotaknula o stolicu i pala. Demantira da se na majku pozivao u smislu prijetnje, već da bi ukazao da ga se ne može ispitivati bez nazočnosti roditelja.

Dodala je i da se njezin sin odmah nakon incidenta ispričao Ivoni. No, pet dana poslije oboje su od policije dobili “Posebnu obvezu otklanjanja posljedica prekršaja” kojom su se jedno drugome trebali ispričati zbog nedoličnog ponašanja.

- Zaprepašten sam da je policija izjednačila krivnju i tražila od Ivone da se ispriča nekome tko ju je udario te da su u rekordna dva radna dana riješili slučaj. Nisu ispitali pozadinu, izvršili uvid u njezine liječničke nalaze... Smatram da je na to utjecala načelnica koja štiti svog sina. Nismo to prihvatili pa će svoje reći sud - rekao je Ivonin otac, koji se ne može načuditi ni tome da mu vodstvo škole “kojem je poručio maknite se, ja sam ovdje glavni” nije moglo ništa.

Međusobna isprika

- Ni na koji način nisam utjecala na odluku I. PP. Mi smo to htjeli prihvatiti, no ako druga strana želi na sud i ako očito žele izvući nekakav novac, to je njihovo pravo. Sud će reći svoje, a moje dijete nije konfliktno. Ako je grijeh što sam ja u policiji, ni tu ne mogu ništa - rekla je Dubravka V. PU osječko-baranjska institut međusobne isprike dosad je primijenila u tri slučaja, no ovaj će završiti na Prekršajnom sudu, a postupak se pokreće protiv oboje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:29