VIDEO

Mačak se uselio u ZOO vrt i postao pravi hit: ‘95 posto posjetitelja dolazi da bi ga vidjelo...‘

Toliko je popularan da na nastambi, uz naziv vrste koja tamo živi, stoji i njegovo ime

Mačak i kapibare

 Screenshot TikTok

Uopće nas ne čudi činjenica da tisuće posjetitelja jednog ZOO vrta dolaze tamo s jednim ciljem: kako bi vidjeli mačku koja je samoinicijativno uselila u kavez. I to onaj s kapibarama, koje su je prigrlila kao da je jedna od njih. S njima se hrani, spava, igra, čisti... To što je riječ o drugoj vrsti ovim velikim glodavcima ni najmanje ne smeta. Na kraju krajeva, poznati su kao vrsta koja je iznimno prijateljski nastrojena prema svima, pa je logično da se mačka baš zato uselila kod njih.

Mačka je dobila ime Oyen i živi u malezijskom ZOO vrtu Negara, piše Insider.

- Svaki dan 95 posto posjetitelja je ovdje samo da bi vidjeli Oyena.On je vrlo popularan - rekao je za lokalni portal Bernama zamjenik ravnatelja parka, Rosly Rahmat Ahmat Lana.

Čuvari vrsta zapravo nisu sigurni kada se točno mačka uselila kapibarama, no vjeruju da je ljubimac bio ostavljen u vrtu u vrijeme pandemije i da je sve detaljno razgledao prije nego je došao onim životinjama koje je sam odabrao. Kapibare su ga prigrlile kao da je njihov, a iz ZOO vrta su, videći koliko je mačak popularan, na kraju na nastambu, uz obavijest da su tamo kapibare, dodali i informaciju da je unutra Oyen.

Rosly je pojasnio da oni hrane Oyena te da veterinari prate zdravlje mačke. Uz to je dodao nešto što nije izazvalo opće oduševljenje - mačka ne planiraju kastrirati, nego će mu naći partnericu, s kojom bi, nadaju se, mogao stvoriti novu vrstu mačaka, sklonu kapibarama.

- Za razliku od prije, Oyen je sada poslušan i pristupačan. Ako se on jednog dana razboli, bit će nam lako držati ga i liječiti - dodao je.

https://bernama.com/bm/am/news.php?id=2214300

@znmzoonegara Haaa oyen pun dah ada signage sendiri ? Mungkin next Roren kita pulak? Korang belum kenal Roren kan ? #oyen #oyenbarbar #masbro #capybara #zoonegara #zoonegaramalaysia #zoonegaramalaysia2023 ♬ girls like me don‘t cry (sped up) - thuy

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:08