AZIL CERJE

Tri kujice pronađene u Laktecu: ‘U našoj zemlji nema registrirane uzgajivačnice akbasha, ovo je čudno‘

Sve su pothranjene, u ranama, pune buha i krpelja, a jedna ima i deformaciju prednjih nogu
 Sklonište Pokupsko Cerje - volonteri

Volonteri koji pomažu da se psi iz Pokupskog Cerja udome objavili su da su nedavno u to sklonište došla tri psa. Jasno, to samo po sebi nije novost, jer mnogi psi svakoga dana dolaze tamo. No, ono što je kod ovih pasa posebno, uz činjenicu da su kujice bile zajedno, jest što su one u tipu akbasha. Riječ je o turskoj pasmini, čiji pripadnici obično čuvaju stada.

No, kako kažu, u našoj zemlji nisu pronašli niti jednu registriranu uzgajivačnicu ovih pasa.

- Psi su negdje živjeli godinu dana i izbačene su u noći u Laktecu. Čipove, naravno, nisu imale . Ljudi kojima su se uvukle u toj noći u dvorište nisu izlazili, jer ove ženke nisu niti malo bile prijateljski raspoložene. Režale su, napadale, međusobno se grizle i okupirale ‘svoj‘ teritorij baš onako kako samo one znaju. Kome i za što su služile ne želimo niti razmišljati - napisali su na Facebooku.

Sve tri kujice su pothranjene, u ranama, pune buha i krpelja, a jedna ima i deformaciju prednjih nogu. Stare su oko godine dana. Oni su ih čipirali i cijepili, a pred njima je kastracija, nakon koje će biti spremne za odlazak u novi dom.

- Već sada ih možete odabrati za svog ljubimca i doći upoznati se s njima. Teritorijalne su, dominantne s drugim psima, a nas su prihvatile jako dobro jer je hrana i puno maženja to što ih je sprijateljilo s nama - objavili su volonteri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:25