GODINA U BROJKAMA

Udruga koja štiti divlje životinje objavila da je lani spasila i zbrinula njih više od 700

Najviše je bilo golubova i vrana, no primili su i labudove, vjeverie, ježeve, vrapce...
 Ilustracija, Ivo Ravlic/Cropix

Udruga koja zbrinjava divlje životinje, AWAP, objavila je svoju statistiku za prošlu godinu. Iako je riječ o maloj udruzi, brojke su im impozantne: što se tiče zaštičenih životinja, zbrinuli su 238 njih, dok su nezaštićenih zbrinuli 478. Bilo je tu svega: najviše golubova, čak 220, pa vrana, kojih je bilo 99, labudova im je došlo sedam, vjeverica 11, 21 vrabac, 38 ježeva, jedan paun...

- Mislim da je ovo uistinu veliki uspjeh s obzirom na to koliko nas u AWAP-u ima i očito je da dajemo sve od sebe. Ovo su samo brojevi a iza svega stoji prihvat, pregled, pružanje veterinarske usluge, njege, dohrane mladunaca, odlazak po životinje ili puštanje oporavljenih i spremnih, neizbrojivi telefonski pozivi i razni kontakti (uglavnom pozitivni ali i poneki neugodni), suradnja sa ZOO vrtom i Dumovcem, sa svim mogućim drugim institucijama, službama, kolegama, entuzijastima... Svakako da treba uzeti u obzir hladnoće po zimi i nesnosne vrućine po ljeti, ne odlazak na godišnji odmor a pogotovo ne na more ili slične bjegove i odmake koje svi „normalni“ imaju - napisali su na Facebooku i dodali:

- Mi smo zadovoljni a hoćemo li raditi više i bolje zavisi od svih vas koji nađete ozlijeđenu divlju životinju, spremni ju dovesti a ne okrenuti glavu. Zatim, hoćemo li dobiti novac iz EU Fonda kod kojeg smo prvo prihvaćeni, a onda odjednom odbijeni pa smo nakon prigovora trenutno na čekanju, pa je upitno uređenje, rekonstrukcija i povećanje prihvatih resursa , broja zaposlenih i samim time i bolja kvalitete samog posla i zbrinjavanja. Žalili se jesmo, odgovor dobili nismo - napisali su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:51