NISU ZABORAVLJENI

U subotu se diljem svijeta obilježava Međunarodni dan životinja bez doma

U našoj je zemlji Mreža za zaštitu životinja poslala poziv svim jedinicama lokalne samouprave da se pridruže obilježavanju
Ilustracija
 Aditya Sutanta/abaca/Abaca Press/Profimedia

Međunarodni dan životinja bez doma obilježava se od 1992. godine svake treće subote u kolovozu, a pokrenula ga je organizacija International Society for Animal Rights (ISAR). Ove godine obilježava se u subotu 21. kolovoza u više od 50 država svijeta, na šest kontinenata, objavili su Prijatelji životinja.

Obilježavanje ovoga dana podržava i svjetska organizacija za prava životinja PETA, koja se slaže s Prijateljima životinja te je ovom prigodom izjavila:

„Kao i svaki problem koji želimo riješiti, moramo se uhvatiti ukoštac s korijenom problema. To znači da trebamo uvesti obavezu mikročipiranja i kastracije za pse i mačke. Od vitalnog je značaja i udomljavanje životinja iz skloništa i potpuno izbjegavanje kupnje životinja.”

„Osim potrebe stalnog osvještavanje javnosti o važnosti odgovornog skrbništva, provođenja kastracije pasa i mačaka te udomljavanja umjesto kupnje životinja, naglasak treba biti na sustavnom rješavanju problema i uključivanju svih nadležnih u rješavanje uzroka”, kaže Koraljka Petrinović, koordinatorica Mreža za zaštitu životinja, projekta koji okuplja više od 50 udruga u Hrvatskoj.

Mreža za zaštitu životinja poslala je poziv svim jedinicama lokalne samouprave da se pridruže obilježavanju Međunarodnog dana životinja bez doma organiziranjem javnog događanja kojim se promovira udomljavanje, kao i postavljanjem promotivnih plakata, slanjem medijskih objava, tiskanjem letaka, omogućavanjem kastracija po povoljnijim cijenama ili besplatno i slično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:30