NAPALI JE PSI?

Stanari pronašli lisicu na ulazu u zgradu, u panici zvali veterinara. Eutanazirana je...

U prvi mah su pomislili da je mrtva, no onda se ispostavilo da su bili u krivu

Ilustracija

 Jack Sullivan/Alamy/Profimedia

Sinj je ovih dana posve u znaku lisica. Dok je prije nekoliko dana jedna ušla u autobus, vozila se i potom izašla na lokaciji koja ju je zanimala, nova priča koja dolazi iz tog grada nije imala tako sretan kraj. Stanare jedne zgrade na Trgu Gojka Šuška iznenadila je lisica ispred zgrade. Činilo se da je životinja mrtva, pa su pozvali veterinare.

Oni su ustanovili da je živa, ali teško ozlijeđena. Zbog toga joj je veterinar zavezao njuškicu, a ona mu je to dozvolila, što jasno pokazuje da nije bila dobro. Potom ju je doveo u ambulantu.

- Imala je zaista teške ozljede, pretpostavljamo da su je napali psi. Eutanazirali smo je, a tijelo poslali na analizu u Split. Mi već dugo vremena nemamo bjesnoću - zadnji slučaj smo imali prije 11 godina, kada je zaražen bio jedan gradski pas. No, svejedno, mora se provjeriti - kaže nam Vesna Boban, vlasnica ambulante Likomed.

Ona je o svemu obavijestila Grad Sinj. Kaže, postoji protokol kod postupanja s divljim životinjama i da dojava nije bila da se radi o mrtvoj životinji, oni uopće ne bi izašli na teren.

- Razumijem strah ljudi, jer je bjesnoća ozbiljna, no to što lisica dolazi u našu blizini ne znači odmah da je bolesna - istaknula je Boban.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 03:18