BEZBOLNO

S Veterinarskog fakulteta pozivaju vlasnike: ‘Dovedite nam pse, radimo istraživanje o stresu‘

Ciljana skupina su psi stari od godine do 14 godina, koji nemaju zdravstvenih problema
 Veterinarski fakultet

Sa zagrebačkog Veterinarskog fakulteta objavili su poziv vlasnicima pasa koji žele sudjelovati u istraživanju za doktorski rad. Ciljana skupina su psi stari od godine do 14 godina, koji su zdravi. Dobrodošle su sve pasmine, ali su istraživački prvenstveno zainteresirani za ove: labrador retriver, zlatni retriver, belgijski ovčar, njemački ovčar, kraljevska pudla, nizozemski ovčar, švicarski ovčar, flat coated retriver, border koli, australski ovčar i križanci.

Radi se o istraživanju kroničnog stresa.

- Za istraživanje nam je potrebna dlaka (svakom psu odrezat će se mali pramen dlake) i ispunjavanje upitnika od strane vlasnika kojim se ispituju životne navike i osobine vlasnika i pasa.

Prikupljeni rezultati koristit će se u izradi doktorskog rada "Pokazatelji kroničnog stresa u radnih i službenih pasa Republike Hrvatske" čiji je cilj ispitati razlike u razini kroničnog stresa između službenih i radnih pasa (policijski psi, psi vodiči slijepih, psi pomagači i psi gorske službe spašavanja) i kućnih ljubimaca - objavili su.

Svi oni zainteresirani za dolazak mogu se javiti na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili pozivom na broj telefona 099 4877 734.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:32