PROSLAVA

Povodom Međunarodnog dana, besplatan ulaz u oporavilište za bjeloglave supove

Oba dana od 10 do 18 sati posjetitelje očekuje bogat edukativni program o najvećim pticama u našoj zemlji

Bjeloglavi sup

 JU Priroda

U povodu Međunarodnog dana strvinara građani tijekom subote i nedjelje 3. i 4. rujna imaju slobodan ulaz u Centar za posjetitelje i oporavilište za bjeloglave supove Beli, objavili su iz te ustanove.

Ondje ih oba dana od 10 do 18 sati očekuje bogat edukativni program o najvećim pticama u Hrvatskoj. Predstavit će se i novi projekt zaštite bjeloglavih supova LIFE SUPport.

Najmlađe posjetitelje očekuju zanimljive poučne igre „Oboji i zavrti, zaposleni prsti“ te „Od jaja do leta, od Kvarnera do svijeta“.

U nedjelju od 10 do 14 sati bit će organizirano oslikavanje lica „Lice na lice s prirodom“. Tada će se lica zainteresirane djece oslikavati motivima supova te prirode s kojom su supovi povezani.

Međunarodni dan strvinara tradicionalno se organizira prve subote u rujnu. Svrha mu je upoznati građane s ulogom ptica strvinara u prirodi te važnošću njihove zaštite.

Javna ustanova „Priroda“ trenutačno se u Oporavilištu gdje je nedavno otvorena novouređena „bolnica“ za supove, skrbi za deset bjeloglavih supova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 05:43