UDRUGA ŽIVOTNI ZOV

Plamen je progutao prostor za smještaj mačaka. Neki maleni životi su izgubljeni...

Sada treba pomoć u smještaju preživjelih životinja, kao i svega onoga što im treba za život

Izgorjeli smještaj za mačke

 Udruga životni zov Varaždin

Tragedija je zadesila udrugu Životni zov iz Varaždina koja se brine o napuštenim mačkama. Dio njihovih prostorija je izgorio, a u plamenu su izgubljeni i životi nekih njihovih malenih štićenika. Još uvijek ne znaju o kojem se broju radi, jer se nadaju da su se mnoge od životinjica zavukle naokolo. Zbog toga pretražuju područje oko svojih prostorija s nadom da će ih naći. Nakon što su to objavili, veliki broj ljudi javio im se za pomoć.

- Hvala svima na svemu, od srca hvala na svakoj lipi, posudici, hrani i na podršci. Trenutno su preživjele mace smještene naokolo, ali imamo ih još koje nismo mogli smjestiti i pronaći, jer se nadamo da su sakriveni. Dio mačaka je zbrinut na toplo u kuću, dio je u obradi kod veterinara, dio je ostao na lokaciji udruge u nastambama koje plamen nije dohvatio, a ostatak nastavljamo loviti - objavili su.

Pomoći im se može svime. Najprije privremenim zbrinjavanjem mačaka, jer ne znaju kada će izgorjeli prostor vratiti u funkciju. Potom i sa svim ostalim potrepštinama: od svih vrsta mačje hrane, preko podloga za mačke, deka, ručnika, pijeska, posudica za hranu, transportera... Sve što su imali, godinama skupljali i čuvali, u tren je nestalo.

Svi koji im ikako mogu pomoći neka im se jave na Facebook, kako bi saznali što im je u tom trenutku najpotrebnije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:51