PROBLEMATIČNO

Ožalošćeni u Britaniji zamoljeni da ne ostavljaju ‘Paddington sendviče‘ za kraljicu. Evo zašto!

Ožalošćeni i dalje mogu ostavljati medvjediće i druge predmete, ali hranu ne

Medvjedić i sendvič

 Jane Barlow/Pa Images/Profimedia

Dobronamjernici koji ostavljaju cvijeće i različite memorabilije u čast britanske kraljice Elizabete II ne bi trebali ostavljati sendviče s marmeladom u Green Parku njoj u počast jer to stvara "negativan utjecaj na divlje životinje parka", priopćilo je osoblje organizacije Royal Parks.


Nakon komičnog skeča između medvjedića Paddingtona i kraljice, snimljenog ranije ove godine uz proslavu njezinog platinastog jubileja na tronu, u kojem su sendviči s marmeladom bili ključna tema razgovora, neki su ožalošćeni Britanci ostavljali kraljičin omiljeni zalogaj uz cvijeće u Buckinghamskoj palači i u susjednom Green Parku.


Međutim, Royal Parks, zadužen za službeni Floral Tribute Garden u Green Parku objavila je da "moli ljude da ne ostavljaju sendviče s marmeladom zbog negativnog utjecaja na divlje životinje parka". Premda mnogi misle da je kruh dobar za životinje, uglavnom to nije istina. U nekim situacijama, ako je mokar, za neke vrste ptica može biti i koban.


Ožalošćeni i dalje mogu ostavljati medvjediće i druge predmete, navela je organizacija, no njeni predstavnici dodali su da bi "radije da se suzdrže i od toga" iz razloga održivosti te da bi bilo bolje da donose cvijeće, po mogućnosti bez celofanskog omota.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 17:22