ODLIČNA IDEJA

Od ljubavi prema dražesnim šumskim gostima do hita na društvenim mrežama za vrijeme corone

Rick Kalinowski iz Pensilvanije izrađuje stoliće za vjeverice... I zarađuje na tome!
 Š Gleb Garanich/Reuters

Godinama se 43-godišnji Rick Kalinowski iz mjestašca Bryn Mawr u saveznoj američkoj državi Pensilvanija zorom budio kako bi nahranio vjeverice koje su posjećivale njegov vrt i napunio hranilice za ptice. Tek kad bi to obavio, skuhao bi si kavu, upalio radio i stao promatrati male prijatelje kako doručkuju.

Vjeverice su mu oduvijek bile pri srcu, no bio je svjestan da je riječ o jako plašljivim životinjicama. Otvoreni prostori brzo ih prestraše pa je teško postići da se uvijek vraćaju na isto mjesto. I tako ih je počeo mamiti gozbama: skupljao je raznorazne orašaste plodove i sjemenje, a uz to bi im ponudio na komadiće narezano svježe voće.

image
Gary W. Carter/Alamy/Profimedia

Nedostajali su još samo stolići, dakako prilagođeni njihovim dimenzijama. Ideju je ovaj vodoinstalater dobio za vrijeme socijalnog distanciranja, kad je i vremena imao više nego dovoljno. Dobio je, naime, otkaz, pa je morao sebi pronaći neku zanimaju. Skupio je komadiće drveta oko kuće i latio se posla. Ubrzo je uz ogradu montirao prvi stolić. I njegove su se prijateljice brzo navikle na novu blagovaonicu.

Fotografije i snimci koje je dijelio na društvenim mrežama postale su pravi hit. Lajkalo mu je neočekivano mnogo ljudi, koji su se tako oduševili da su stoliće za vjeverice poželjeli i u svojim dvorištima. Mnogi su ga i kopirali, uvidjevši da je riječ o zanimaciji idealnoj za odagnavanje crnih misli, a Rick je nanjušio poslovnu priliku i stoliće za vjeverice počeo prodavati u e-shopu za hand made proizvode Etsy. Na toj stranici možete pogledati koji su sve modeli u ponudi, kao i cijene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 11:24