SPLITSKI VATROGASCI

Objavili fotografiju zmije od koje zastaje dah i u šali zaprijetili ‘Pustit ćemo je u prirodu!‘

Riječ je o burmanskom pitonu kojeg nitko neće nigdje pustiti, nego je riječ o načinu privlačenja pozornosti

Toni Marušić sa zmijom

 Mateo Strljic, Javna vatrogasna postrojba Grada Splita

Nije rijetkost da vatrogasci pomažu životinjama. Istina, to nisu tako često zmije, no bilo je i takvih slučajeva. Dogodi se da zmija pobjegne i da je treba uloviti i vratiti doma. U tom kontekstu fotografija koju su objavili vatrogasci iz Splita na službenom profilu Javne vatrogasne postaje ne bi bila čudna. No, ispod nje je neobičan opis.

- Pustit ćemo je u prirodu ako ne budete sudjelovali u humanitarnoj akciji na http://srcemzamaleheroje.hr - stoji ispod fotografije vatrogasca koji drži burmanskog pitona.

Naravno, nije riječ o životinji koju su negdje spasili, nego je vatrogasac Toni Marušić donio svog pitona od doma, snimio se s njim i slika je objavljena kako bi se ljude potaknulo da sudjeluju u akciji koju upravo vatrogasci organiziraju i to drugo po redu. Cilj te akcije je skupiti dio novca za nabavu uređaja za dječji odjel KBC Split.

Tako je ova ženka burmanskog pitona poslužila kao trik kojim se privlači pozornost na jednu hvalevrijednu akciju. Osim toga, ljudi su vidjeli kako divan ljubimac ova vrsta zmija može biti.

image

Toni Marušić sa zmijom

Mateo Strljic, Javna vatrogasna postrojba Grada Splita
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:42