APEL

Molimo vas, sve životinje koje izvučete iz potresom pogođenih područja, evidentirajte na Suzi

Treba se znati gdje je koja životinja završila, kako bi se kasnije mogla vratiti vlasniku
 Ilustracija, Ivana Nobilo/Cropix

Prijatelji životinja, kao i brojni azili i udruge, objavili su brojne apele ljudima koji odlaze u potresom pogođena područja i spašavaju životinje. Među njima je i onaj veoma važan, nastao na temelju dopisa Ministarstva poljoprivrede. Molbu Udruge prenosimo u cijelosti.

- Mnogi požrtvovni pojedinci, udruge, skloništa, veterinari i vatrogasci upravo su na terenu u područjima pogođenima potresom nastojeći pomoći ne samo ljudima nego i životinjama.

U neprekidnom smo kontaktu s njima kako bismo im pomogli logistički i organizacijom. Javljaju nam da je situacija jako loša, osobito u selima u kojima su kuće jako oštećene ili sravnjene sa zemljom. Osim velike patnje ljudi koji, unatoč kiši, blatu i hladnoći, ne žele napustiti svoje domove, makar bili oštećeni ili srušeni, jednako pate i životinje. Mnoge su pobjegle od straha tijekom potresa i njihovi skrbnici ih traže, a velik broj ostao je zarobljen ispod dijelova srušenih objekata ili su poginule u razrušenim štalama i štagljevima. Volonteri pokušavaju pomoći nađenim i napuštenim životinjama kako bi bile što prije zbrinute i, po mogućnosti, vraćene svojim skrbnicima koji ih traže ili kako bi našle nove udomitelje.

Na www.prijatelji-zivotinja.hr/potres možete pratiti sve detaljne informacije s kontaktima svih onih koji nude i traže pomoć za životinje i smještaj obitelji koje su ostale bez domova, zajedno s njihovim kućnim ljubimcima. Stranica se stalno ažurira najnovijim informacijama pa nam javite što treba vama, vašim životinjama ili nekome za koga znate da mu treba pomoć, ili ako nudite konkretnu pomoć ili trebate objaviti neku napomenu.

S obzirom na to da je jako važno da svaka životinja bude javno evidentirana, molimo sve koji na područjima pogođenima potresom pronađu napuštenu životinju da ju OBAVEZNO upišu u bazu u Suzinu oglasniku na https://cutt.ly/tjytfw0 kako bi ju skrbnici koji ju traže mogli lakše pronaći! Podaci o pronađenoj životinji upisuju se u gornji desni ugao stranice označen žutom bojom – „PREDAJ OGLAS”.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 10:24