JJ4

Medvjedica koju se sumnjičilo zbog ubojstva trkača mogla bi biti poslana u Rumunjsku?

O tome je u petak izvijestila agencija DPA pozivajući se na sud u gradu Tridentu

Medvjedica Gaia

 Trento/pa/Zuma Press/Profimedia

Gaia, također poznata kao JJ4, koja je ulovljena početkom travnja zbog sumnje da je ubila trkača u planinama sjeverne Italije, prema lokalnim vlastima, mogla bi biti odvedena u utočište za medvjede Libearty Bear Sanctuaryu Rumunjskoj. O tome je u petak izvijestila agencija DPA pozivajući se na sud u gradu Tridentu koji odlučuje o tužbi boraca za prava životinja protiv ubijanja životinje. Odluka o eutanaziji je odgođena još u svibnju, jer nije utvrđeno da je medvjedica zaista opasna, a onda je sud prihvatio nove dokaze.

Kako je Guardian pisao još u svibnju, aktivisti su od početka tvrdili kako ova medvjedica nije ubila trkača. Forenzički dokazi jasno su pokazali kako je ozljede žrtvi nanio odrasli mužjak, a to ova 17 godina stara medvjedica nipošto nije. Z abuna nije moguća, pojašnjavali su još tada stručnjaci, jer su životinjski zubi u određenom smislu jednaki kao i ljudski otisci - oni su jedinstveni i nije moguća zabuna.

Obranu medvjedice na sudu je preuzela organizacija Leal, koja je na sudu predočila forenzičke nalaze da je zatvorena medvjedica krivo optužena. Zbog čega neće biti puštena u divljinu, nego se razmišlja da je se preseli u Rumunjsku, nije objavljeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:48