VLASNICI, OPREZ!

Manijak po Zagrebu namjerno baca komade mesa punjene čavlima: ‘Ako pas ovo proguta čeka ga polagana, bolna smrt‘

Jedan takav pronađen je pokraj parka za pse, tako da je jasno da su upravo ljubimci cilj

Komad mesa s čavlima

 Dominik Razum

Uznemirujuća vijest stiže iz zagrebačkog Maksimira, gdje je u utorak ujutro pronađen komad mesa punjen čavlima. Kako nam javlja čitatelj Domagoj, meso je pronašao na mjestu koje očigledno nije slučajno odabrano.

On je šetao svojeg psa ovim parkom, kad je na podu vidio komad mesa. Pokupio ga je da ga njegov pas ne pojede, s namjerom da ga baci u smeće. Nije mislio da bi moglo biti nešto loše s tom hranom, no svejedno je pogledao. Ono što je vidio uznemirilo ga je.

- Naišao sam na isplanirano postavljeni komad mesa nasred staze pored parka za pse u Švarcovoj. Očito netko ponovno nije normalan, a bome nije ni prestao biti i pokušava ubiti pse - kaže Dominik.

Ovo nije prvi put da se diljem Zagreba bacaju komadi mesa punjeni čavlima, a nije ni prvi put u ovom parku ili njegovoj blizini. Zadnji takav slučaj upravo u tom parku zabilježen je 2020. godine.

- Ako pas proguta komad mesa punjen čavlima, čeka ga polagana, bolna smrt. Čavli mu mogu razderati crijeva ili želudac, pa kreće unutarnje krvarenje. Ako ima sreće, pa taj komad ostane u želudcu, nekada se može i operirati. Ako životinja nema apetita, malaksala je, boli je ili povraća, veterinar na rendgenu vidi metal u želudcu i onda slijedi hitna operacija. No, to ovisi o broju čavala, njihovoj dužini.... Iskreno, užasnuta sam ovim što se događa - kaže nam veterinarka Silva Rakočević.

Stručnjaci u ovakvim situacijama savjetuju vlasnike da budu na oprezu. Mole ih i da meso pokupe te, prije bacanja u obližnju kantu za smeće, iz njega izvade čavle, kako se ne bi ozlijedila kakva divlja životinja, ako uspije doći do njega.

image

Komad mesa s čavlima

Dominik Razum

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:29