PSI I MAČKE

Krenule besplatne kastracije za ljubimce čiji vlasnici žive u potresom pogođenim područjima

Voditeljima projekta mogu se javiti i oni koji žele preudomiti svog ljubimca ili mu osigurati bolje životne uvjete
 Ilustracija, Andrey Kuzmin/Alamy/Alamy/Profimedia

U dogovoru s Veterinarskim stanicama Petrinja i Sisak krenuo je projekt kastracije pasa i mačaka na potresom pogođenim područjima. Kastracije su besplatne za sve stanovnike, a plaćaju se donatorskim sredstvima, koje prikuplja udruga koja vodi čakovečki azil. Istovremeno Ministarstvo poljoprivrede financira cijepljenje protiv bjesnoće i mikročipiranje.

Svi koji žele sudjelovati u projektu s ciljem da se kastrira što veći broj životinja i tako smanji broj napuštenih štenaca i mačića, mogu to učiniti donacijom na poseban račun broj HR7823400091511112646, ZEU Prijatelji životinja i prirode Čakovec, model 02, poziv na broj 888, svrha uplate: donacija za program kastracija.

- U ovom trenutku imamo sredstva za 150 kastracija, a projekt će se nastaviti do utroška sredstava.Također nam je želja poboljšati uvjete držanja za svaku životinju koja to nema pa se na isti broj telefona možete javiti trebate li kućicu za psa. Želite li svog psa dati na udomljenje jer više nemate uvjete za kvalitetnu brigu o njemu ili ih imate previše, također nam se slobodno javite - istaknula je Aleksandra Hampamer, predsjednica udruge.

Termin kastracije potrebno je prethodno dogovoriti, a to se može na broj telefona 099 4800 640.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:52