NJIMA JE TO VELIKO

Iz najvećeg domaćeg azila imaju molbu, treba im nešto što većina ljudi baci u smeće

Kao i u svakom skloništu, povremeno im nešto nedostaje, pa mole za pomoć svoje pratitelje
 Azil Čakovec

Čakovečki azil, sa svojih 500 pasa, najveći je u našoj zemlji. Jasno, kao i u svakom skloništu, povremeno im nešto nedostaje, pa mole za pomoć svoje pratitelje. Ovoga su puta na Facebooku objavili status koji je mnoge rastužio jer - ne traže puno. Dapače, traže jako malo, nešto što ljudima ne treba i bacaju to u smeće, a njima bi olakšalo živote.

- U tijeku su pripreme za ručak i to ovako izgleda.. Vlado i Goga pripremaju hranu u kante, pa dečki te iste kante voze po cijelom azilu, i onda kanta u ruke i mjerica i u svako dvorište, svakom psu njegova porcija. To vam je svaki dan cijeli jedan projekt! Treba nahraniti 500 pasa! S tim da štenci jedu tri puta dnevno. A imamo i onih s posebnim potrebama koji moraju jesti posebnu hranu, pa to onda ide posebno.

Ali zašto ovo pišem sad? Zato što bi nam trebale ovakve kante. To su vam one od farbi, maleraja. Taman su velike i taman čvrste, ali ove koje imamo su dotrajale.. Možda ima te doma koju, ili znate nekog malera možda? Pa makar jedna po jedna za početak da zamijenimo kako budemo imali - objavili su iz azila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 10:41