HOROR U ZAGORJU

Garo se mučio na kratkom lancu urezanom u već zagnojen vrat, bez trunke hrane i kapi vode, a onda je došao spas

‘Vlasnik‘ iz Špičkovine kazneno je prijavljen DORH-u zbog zlostavljanja i mučenja životinje, a pas se oporavlja u Skloništu

Spašeni Garo tražit će svoj zauvijek dom čim se u potpunosti oporavi od trauma kojima je bio izložen

 Privatni album

- Kad vidite neku životinju da živi u ovakvim ili sličnim uvjetima, nemojte to ignorirati... Vi morate biti njihov glas, jer jedino ako vi ne šutite, njima se može pomoći. Evo najnoviji primjer iz našeg Zagorja... Pas na kratkom lancu urezanom u vrat koji se gnoji, bez trunke hrane i kapi vode... Srećom, ovaj pas imao je svoj ‘glas‘ i dobit će pomoć. Budite njihov glas, jer ako niste, jednako ste krivi kao i neodgovorni vlasnici koji ‘imaju psa‘. Pomoć je jedino hitna i konkretna akcija. Jer svaki čas može biti prekasno - ovako je glasio status koji je 5. srpnja na svom Facebook profilu objavio Darko Vešliga.

Fotografije i snimka koje je priložio zbilja su uznemirujući - prikazuju psa u boli i agoniji, bez mogućnosti da se sam spasi iz horor uvjeta u kojima je pokušavao preživjeti. Njegov anđeo čuvar odmah je krenuo u akciju. Istoga dana nesretnom Gari, koji prema procjeni ima nešto manje od tri godine, kupljeni su i dostavljeni suha i mokra hrana, nova ogrlica, novi lanac - najdulji koji je bilo moguće naći, inoks posuda za vodu... Osim toga, njegovom "gazdi" uručena je i mala financijska pomoć.

- Sve dalje je na vlasniku. Ako se stanje ne promijeni, ide završni dio - prijava svim institucijama, uključujući i policiju. Daljnji korak je sanirati mu ranu na vratu koja je nastala od ove lančuge kojom ga je ‘počastio‘ njegov ‘čovjek‘. Zbog Gare i njemu sličnih mučenika, nemojte stajati po strani, pokušajte biti ljudi, možda vam se i dopadne - napisao je Darko u novoj objavi.

Iako se nadao najboljem ishodu, na kraju je ovaj mučan slučaj iz Špičkovine ipak morao prijaviti policiji.

- Hvala im što su reagirali odmah nakon moje prijave. Garo je u najkraćem mogućem roku oduzet monstrumu i poslan na liječenje u Sklonište za napuštene životinje ‘Luč Zagorja‘. Takozvani ‘vlasnik‘ kazneno je prijavljen Državnom odvjetništvu zbog zlostavljanja i mučenja životinje - izvijestio je Darko Vešliga 14. srpnja.

Garo je u međuvremenu dobio najbolju moguću skrb, a o njemu se brine dr. Kruno Bodalec, službeni veterinar "Luči Zagorja".

- Njegov oporavak trajat će dugo, ali mislim da će biti sve u redu. Osim velikih fizičkih, tu su prisutne i ogromne psihičke ozljede. Redovito ga posjećujem u skloništu i obećao sam im maksimalno pomoći pri Garinoj socijalizaciji. Zasad sam jedina osoba na koju ne laje, bio sam mu u posjeti u ponedjeljak i odmah mi je prepoznao glas - rekao nam je Darko, koji i sam ima četiri psa.

Spašeni Garo tražit će svoj zauvijek dom čim se u potpunosti oporavi od trauma kojima je bio izložen, a svi koji žele pomoći njemu i drugim psima iz Skloništa za napuštene životinje "Luč Zagorja", mogu im se javiti direktnom porukom na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:55