PRVI PUT

Europska komisija pokrenula javno savjetovanje vezano za dobrobit pasa i mačaka

Federacija veterinara Europe niz godina upozorava na nepravilnosti i probleme koji su povezani s ilegalnim prometom kućnih ljubimaca

Ilustracija

 Harun Ozalp/Afp/Profimedia

Europska komisija je na svojim stranicama pokrenula javno savjetovanje (Welfare and traceability of dogs and cats) koje je otvoreno do 14. ožujka i pozvala zainteresiranu javnost da uputi svoje komentare i mišljenja. Prijedlog Uredbe dostupan je i na hrvatskom jeziku, piše portal Veterina.

Prva europska uredba ove vrste rezultat je potrebe za jedinstvenom regulacijom dobrobiti pasa i mačaka i njihove sljedivosti, što na razini EU znači uspostavljanje jedinstvenih standarda i pravila ponašanja usmjerenih osiguranju njihove dobrobiti i protiv njihovog ilegalnog prometa.

Federacija veterinara Europe (FVE) niz godina upozorava na nepravilnosti i probleme koji nastaju ili su povezani s ilegalnim prometom kućnih ljubimaca, prvenstveno pasa i mačaka. Kroz aktivnosti radne grupe FVE za dobrobit životinja, FVE se uključila u kreiranje Uredbe, a na prijedlog Hrvatske veterinarske komore, među 12 članova ove grupe je i Tatjana Zajec, voditeljica Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. rujan 2024 02:27