BORBA SE NASTAVLJA

Žena koja se bori protiv aviokompanija: ‘Naše životinje nisu prtljaga, oni su putnici, kao i mi!‘

Neke su mačke umirale od hladnoće, druge su umrle jer ih je u transporteru zgnječio nečiji kovčeg

Ilustracija

 Vistajet/george Baxter/Ferrari/Profimedia

Angel je mačka s misijom. Zadnje dvije godine bori se s aviokompanijama koje ne dozvoljavaju da se ljubimci prevoze u kabini, nego s prtljagom. Jasno, na Instagramu, gdje je prate 144 tisuće ljudi, cijela je priča predstavljena kao njena borba, ali je jasno kako je vodi njena vlasnica.

Ona je pokrenula svojevrsnu kampanju ‘Nisam prtljaga, ja sam putnik‘ nakon što su prije dvije godine u avionu umrle dvije mačke. Jedna zato što se smrznula za vrijeme leta, zgurana među prtljagu, a druga zato što je u njen transporter udario kovčeg i zgnječio ga. Sve se to moglo izbjeći da su mačke bile sa svojim vlasnicima.

- Nisu problem neke određene kompanije, nego većina njih. Koliko životinja treba umrijeti za vrijeme leta da bi se pravila promijenila? Transporteri sa životinjama nekada stoje s drugim torbama vani, satima, neovisno o tome koja je temperatura. To je tako pogrešno... - napisala je Angelina vlasnica.

Njena je ljubimica mogla putovati u kabini jer je dovoljno malena, no svjesna je da se sve druge životinje, one teže od osam kilograma, tretiraju kao da su kovčezi.

- Borimo se i zahtijevamo promjenu pravila. Aviokompanije moraju životinje tretirati kao putnike. Naši krznati prijatelji nisu prtljaga, nego putnici kao i mi ljudi - zaključila je.

Mnogi su je podržali, a njena borba traje i danas. Ona ne odustaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:39