NEOBIČAN LJUBIMAC

Winston možda izgleda drugačije, no svoju skrbnicu obožava jednako kao i neki pas

Ona ga je udomila s ulice. Prijašnji vlasnik ga je ostavio u kutiji, jer se očito nije znao brinuti za njega
Sarah i Winston 
 Sarah Curry// Swns/Profimedia

Prijatelji dolaze u svim bojama, veličinama i oblicima. Nekada su to ljudi, nekad psi i mačke, a ponekad neka nešto živopisnija životinja. No, sve dok se mi volimo i razumijemo, podržavamo jedno drugo i međusobno si olakšavamo terete, zaista je nevažno je li nam prijatelj čovjek ili orao.

S tim se svakako može složiti Sarah, vlasnica tegua Winstona. Ona svojeg ljubimca obožava - a barem dio te njene ljubavi dijeli i 80 tisuća pratitelja na Facebooku, koji su oduševljeni teguovim ponašanjem i očitom naklonošću koju pokazuje prema svojoj skrbnici. Premda je nekima odbojan, Winston je zapravo veoma drag i njih dvoje imaju divan odnos. Mnogi novi obožavatelji ovog neobičnog dvojca ispočetka budu iznenađeni činjenicom da jedan gušter može toliko voljeti maženje.

Nekad Sarah znaju prigovoriti kako je Winstonu mjesto u divljini. Naravno, no okolnosti su takve da on sad živi u kući (prijašnji vlasnik ga je ostavio u kutiji za cipele na ulici, pa ga je Sarah udomila) i mora se priznati kako njegova skrbnica zaista vodi računa o njemu. Pazi i na njegovu divlju stranu, pa mu je tako nedavno u kuću donijela gomilu zemlje. No, Winstona ona uopće nije zanimala, jer je taj dan objavio rat njenim tenisicama, koje je napadao i raznosio po kući.

Tegui možda nisu najčešći ljubimci, no u zadnje su vrijeme popularni u SAD-u. Ljude privlači njihov miran karakter. Premda im treba neko vrijeme da se naviknu na ljude, zapravo su veoma odani i privrženi. Uz to, briga o njima mnogima ne djeluje kao previše teška, no zapravo treba voditi računa da im bude dovoljno toplo, kao i da se pravilno hrane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 19:36