SRETAN KRAJ

Spasioci su ih ipak pronašli: Nekoliko dana nakon urušavanja, pronađene dvije mačke

U panici su se zavukle ispod kreveta, zbog čega ih u prvi mah nitko nije vidio

Ruševine je pretraživao robotski pas

 Tmx/Swns/Swns/Profimedia

Dvije starije mačke koje su bile zatočene nakon što se srušila garaža u New Yorku, vraćane su svojem vlasnici Sandy Imhoff. Dave, star 12 godina, i Cathy, koja je napunila 14, bile su zatočene u zgradi nakon što se susjedna garaža srušila. Taj se objekt, koji je kršio niz propisa, nalazio uz zgradu u kojoj su živjeli i zbog sigurnosti se nitko nije smio vratiti. Zbog toga je Sandy bila sigurna da su joj ljubimice stradale.

Na svu sreću, bila je u krivu. Mačke su pronađene su ispod njenog kreveta, gdje su otrčale u trenutku kad se sve počelo tresti. Osim njih, spašene su i druge mačke iz zgrade.

Imhoff u zgradi živi od dana kad je zagrađena 1977. godine i sjeća se kada se garaža počela graditi, kao i svih problema koje je to donijelo. Nakon što se srušila, Sandy je pokušala izvući svoje ljubimce, no nije uspjela. Uz pomoć susjeda spasila je svojeg 11 godina starog psa i to je bilo sve. Kad su joj spasitelji kasnije javili da u prvom pregledu nisu uspjeli pronaći mačke, bila je sigurna da više nisu žive.

Danima nakon što se garaža, koja je tik uz zgradu, srušila, Imhoff se nije smjela vratiti u svoj stan, jer je statika bila narušena i zbog njene sigurnosti nije bila puštena u vlastiti stan. Kad su spasioci drugi put ušli, pronašli su mačke.

- Bila sam oduševljena onime što su napravili, jer su ih brzo našli - rekla je za Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 05:50