LOŠA IDEJA

Roditelji kupili hobotnicu kao ljubimca svom sinu, a ona im na kraju uništila dom

Svoje nevjerojatno iskustvo su zabilježili i podijelili s brojnim pratiteljima na TikToku
 Screenshot TikTok

Svaki vlasnik ljubimca ima priču o tome koliko mu je to maleno (ili veliko) stvorenje promijenilo život. Istina, obično su to priče o tome kako su shvatili što je u životu važno, razumjeli što je zapravo bezuvjetna ljubav ili nešto tog tipa. Malotko može reći da im je ljubimac promijenio život tako da je na svijet odnio 50 mladih, a onda im razvalio dom.

No, događa se i to.

Jedan dječak se ‘zaljubio‘ u hobotnice u dobi od tri godine. Maleni Cal Clifford je od tada idućih šest godina za svaki rođendan, Božić i bilo koji blagdan molio isto - hobotnicu. Kupovali su mu roditelji razne igračke u obliku hobotnice, nadajući se da će ga želja minuti, no to se nije dogodilo. Na kraju su odustali i za deveti rođendan mu doma doveli hobotnicu. Bilo je to u listopadu prošle godine i nije bilo sretnijeg dječaka na svijetu od Cala. On je svojem ljubimcu dao ime Terrance i držao ga u akvariju u svojoj sobi, gdje ga je hranio i satima komunicirao s njim preko stakla, oduševljen stvorenjem.

Stvari su se naglo promijenile kad se ispostavilo da je Terrance zapravo ženka, koja je na svijet donijela 50 jaja. Stručnjaci su obitelji tada rekli da je to znak da se hobotnici bliži kraj života, no tvrdili su da se iz jaja ništa neće izleći. Cal je bio neutješan, a obitelj šokirana kad su otkrili da ono što im je rečeno nije istina i da odjednom u malenom akvariju imaju gomilu malenih hobotnica i požrtvovnu majku. Odlučili su se zajedno boriti kako bi oni dobili dobar život.

- Bilo je tu puno posla. I posla i emocija i novca i vremena - pojasnio je Cameron Clifford, Calov otac, piše LAD Bible. Za početak su improvizirali veći akvarij za obitelj hobotnica. No, iz njega se izlila voda, pa je došlo do oštećenja strujnih instalacija i omanjeg požara u njihovom domu.

- Nemojte nabaviti hobotnicu za kućnog ljubimca ako niste spremni izgubiti dobar san i novac za koledž svoje djece istovremeno - dodao je Cameron.

Obitelj je kontaktirala razne akvarije, tražeći buduće domove hobotnicama. Istovremeno su malene pokušavali održati na životu i uspjelo im je kada se radi o otprilike polovici onih koji su došli na svijet. To je nevjerojatno velika brojka, definitivno veća od postotka hobotnica koje uobičajeno prežive taj ranjivi, prvi period.

- Svaki stručnjak s kojim sam pričao je bio iznenađen činjenicom da smo uspjeli toliko njih održati na životu u akvariju koji je smješten u dječjem toaletu - rekao je Cameron.

Obitelj je svoju priču zabilježila i na svom kanalu na TikToku, gdje ih prati više od 450 tisuća ljudi. Mnogi od njih bili su jednako tužni kao i članovi obitelji kada je Terrance preminula u travnju ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. rujan 2024 00:27