SIMPATIČNI ULJEZ

U Osijeku se u kućicu za mačke uselio netko posve drugi: ‘To nisam očekivala...‘

Malcu deložacija ne prijeti, jer je jedino važno da taj zaklon koristi netko kome je on potreban
 Screenshot Facebook Mandičina udruga

Vrlo često u životu stvari ispadnu posve drugačije od onoga što smo mi planirali. Poanta je da se u tim situacijama samima sebi dobro nasmijemo, jer smo do sada svi skupa trebali naučiti da je planiranje budućnosti uglavnom uzaludna disciplina.

Samoj sebi se nasmijala i Mandica Tomašević, umirovljenica iz Osijeka koja spašava mačke i predsjednica je Mandičine udruge. Ona je na nekoliko lokacija postavila kućice za mace koje žive na ulici. Potreban im je zimi zaklon od kiše i hladnoće, a ljeti mjesto u koje se mogu zavući kako bi neometano odspavale. Još ako je kućica od materijala koji ne griju i smještena je u kakav dobar hlad, njihovoj sreći nema kraja.

No, iako je Mandica postavila kućicu za mačke, kad je otišla provjeriti koristi li je netko, usred dana je unutra zatekla stanara. Taj je svat spavao i uopće nije reagirao na njeno podizanje krova. No, nije to bila mačka, nego jež.

Mandica je vratila krov na mjesto i malenog pustila da spava. Na kraju krajeva, važno je samo da kućicu koristi netko kome je potreban zaklon. O kome se radi, manje je bitno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 03:38