PLIVAČI S BUNDEKA

Problematična obitelj labudova: Nakon što su jednog člana otjerali, sad je drugi upao u nevolje

Životinju su spasili vatrogasci, a u Oporavilištu kažu kako njeno stanje nije dobro
 Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec

Čini da se da nema kraja nevoljama u labuđoj obitelji na zagrebačkom jezeru Bundek. Najprije je jedan njihov član završio na liječenju, a kad je vraćen nazad, drugi su ga otjerali. Nesretna ptica zbog toga je preseljena na drugi kraj grada, na jezero u parku Maksimir.

Činilo se da je tu kraj priče, no onda je u subotu u zagrebačko Oporavilište za divlje životinje stigao poziv za još jednog labuda s tog jezera. Hvatači Dumovca, koji izlaze na teren i zbog divljih životinja, utvrdili su kako je ptica koja je u problemima brat nesretnog izopćenika kojeg su preselili svega dan ranije.

image
Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec

- Mladi labud, zbog kojeg su nas zvali, je nepomično ležao uz otočić na jezeru. Kako bismo ga mogli preuzeti, u pomoć su nam priskočili vatrogasci Vatrogasna postrojba Zagreb. Ne znamo što je labudu, no u teškom je stanju. Odvezli smo ga u Oporavilište za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba i nadamo se da će mu veterinari moći pomoći - objavili su i dodali kako je sada je sa svojim roditeljima na Bundeku još samo jedan mladi labud.

image
Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba - Dumovec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:05