PROTIV PTICA

ZOO vrt objavio oglas za najčudniji oglas za posao: ‘Trebamo pomoć u borbi, budite naš super-tjerač‘

Još je neobičnija radna odjeća koju će njihov budući zaposlenik morati nositi

Ilustracija

 Hesther Ng/Zuma Press/Profimedia

Kad netko spomene zaposlenje u ZOO vrtu, uglavnom svi odmah pomislimo na rad sa životinjama. No, nije baš uvijek riječ o tome, jer postoji i niz drugih poslova u vrtovima. Ipak, većina njih ne može se baš pohvaliti zaista čudnim radnim mjestom i to onim tjerača galebova.

Ne šalimo se, a ni oni. Osoba koju traže u britanskom Blackpool ZOO vrtu na sebi će tijekom radnog dana nositi kostim ptice i njen je posao tjerati galebove što dalje od posjetitelja vrta, kojima kradu hranu. Njihov novi zaposlenik uglavnom će se zadržavati u blizini restorana.

Kandidati za ovaj posao trebali biti biti, kako piše Manchester Evening News, koncentirani na posjetitelje, prijateljski nastrojeni, srčani i fleskibilni. Jasno, uz sve to moraju biti spremni tijekom dana nositi kostim ptice.

Kako su pojasnili, oni vole sve životinje, no, smeta im ponašanje galebova. Zato si odlučili zaposliti osobu koja će tijekom sezone raditi nekoliko sati tijekom dana, ne uvijek u isto vrijeme, kako bi pomogla riješiti probelm.

- Ne samo da kradu od posjetitelja, nego i od naših životinja. Zbog toga moramo napraviti sve što možemo da ih držimo podalje, zbog čega tražimo osobu koja će se pridružiti našem timu na poziciji super-tjerača galebova - obavili su u oglasu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 06:38