VIDEO

Znate li koje je ovo stvorenje i što točno radi? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Njegova vrsta poznata je po tome da vole biti na suhom, ali i ispod vode
 Screenshot Facebook

Nilski konj imena Timothy živi u Zoološkom vrtu San Antonio u Teksasu. Na snimci koju je objavilo vodstvo tog vrta, vidimo ga kako spava. No, ne na način na koji bi se moglo očekivati. Ovo veliko stvorenje odlučilo je drijemati pod vodom, dok oko njega plivaju ribice, a neke mu čak i čiste kožu od koječega.

- Ovdje je konačno malo hladnije i moram priznati da volim novo okruženje za spavanje. Konačno uživam u dovoljnoj količini ‘beauty sleepa‘ - objavili su uz snimku na kojoj vidimo Timothyja kako nakratko na zrak gurne dio glave dovoljan da uzme još zraka, a onda se udobno namješta ispod vode i nastavlja spavati.

Nilski konji su zapravo poznati po tome da pod vodom mogu biti nekoliko minuta, a snimljeni su i kako hodaju pod vodom, čak i onda kad im je cijelo tijelo uronjeno u nju. Očigledno je da to rade kako bi se ugrijali ili pak rashladili, ovisno koje je doba godine, ali i da bi pronašli nešto jestivo. Premda su uglavnom biljojedi, nije im strano pojesti i kakvu životinju, ako je uspiju uloviti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 15:36